Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Albert Marshall "Beautiful Nightmare"

av yngve

Albert Marshall 21Selskap: Red Cat Music

Release: 23.04.21

Den italienske gitaristen strikes again.

Albert Marshall@Facebook

Albert gjør det han kan best, og godt, han lager flott instrumentalmusikk. Hardrock og sommerlige, friske løp på gitarhalsen utgjør innholdet på hans nye skive. 

Disse låtene er varierte nok til at de forsvarer en instrumental skive som dette. Fra de lette og ledige (The Mogway Song) via litt mørkere og med lavere tempo (Little Rainbow), snirkler Albert seg gjennom toner og meldodier på en fortreffelig måte.

Han er flink, og har en nydelig tone, godt teft og et fint sound. Noen ganger går det friskt for seg, andre drar han det ned til kosemodus. 

Produksjonen er bra, den er ypperlig for slik gitarbasert instrumentalmusikk. Og Albert tar seg av alt her, programmerte tromme som låter ok, og bass. 

Selv om jeg ikke er gitarist, og egentlig synes instrumentale skiver fort blir kjipe og kjedelige, er Beautiful Nightmare en utgivelse som lett kan avspilles uten at det blir traurig. Det er ikke så mye å skrive om en slik skive, selv om det er variasjon. Instrumentalmusikk er jo musikk som er laget og arrangert uten vokal, og når det er riktig gjort, savner man ikke vokal, eller man hører i hvert fall ikke partier der vokalen kunne ha vært. Det er bra gjort.

Favorittene ble Black Rooster og Little Rainbow, to låter som er motpoler. Første er fyrig, siste er nede og avslappende.

7/10

Tracklist:

  1. Black Rooster
  2. At The Gates
  3. The Mogway Song
  4. Little Rainbow
  5. Angry Monkey
  6. Ice Scream
  7. Charmanders Nightmare
  8. Ugly Motherfunker
  9. Armored Warfare