Karmøygeddon 23 B

Amaranthe "Nexus"

av yngve

Nexus Jewelcase 22631911 FrntlSelskap: Spinefarm

Releasedato: 20.03.13

Nå ligger det en del anmeldelser jeg skrev før serverkollapsen, her er en av disse:

Skal man først ha et band i denne gata er Amaranthe et veldig bra alternativ. 

Kommersiell metal med extreme innslag, drivende hissige instrumentale løp og høy kvalitet i alle ledd; Amaranthe tilbyr en form for Mgp-aktig helhet som hele tiden ligger i skjæringspunktet metal og pop. 

De bruker litt samplinger, rytmeseksjonen er polert og overprodusert, vokalene slåss om oppmerksomhet og gitarsoloene skinner bra når de først får plass. Du vet nok allerede nå om dette er for deg, men ser du etter et band som tar Within Temptation og kanskje en tanke Nightwish et steg opp i tempo og krydrer det med rosa tyggegummi? Sjekk ut Amaranthe.

De lurer meg av og til, for i noen øyeblikk er de veldig heavy, men som man vet er det i slike band alltid en vri som ender i melodiske og allsangvennlige refrenger. 

Dette er en sekstett, men det er (slik jeg leser) kun tre instrumentalister i mannskapet. Hele tre vokalister er notert, to menn (scream og vanlig) pluss vakre Elize som kvitrer og legger seg på toppen av både harde og mykere musikalske fundamenter. 

De kommer glatt unna med denne skiva, om du da higer til slikt. Er du ikke i nedslagsfeltet for denne typen musikk er det nok total skivebom, men treffer det først er nok dette ikke langt unna en innertier. 

Jeg fant det underholdende og greit å holde følge med i noen runder, men jeg synes ikke sangene stakk så dypt. Det medfører naturligvis at jeg gikk litt lei, men i sitt sjangerhjørne er det null tvil om at dette duger. karakteren er en møtes-på-midten mellom min opplevelse og der jeg vurderer den objektivt.

7/10

Tracklist:

 1. Afterlife
 2. Invincible
 3. The Nexus
 4. Theory Of Everything
 5. Stardust
 6. Burn With Me 
 7. Mechanical Illusion
 8. Razorblade
 9. Future On Hold
 10. Electroheart
 11. Transhuman
 12. Infinity

Kjøp skiva på Cdon