Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Ancestral "Master Of Fate"

av arni sørlie

15094986 10154872370049887 633745873215397971 NSelskap: Iron Shield Records/PURE STEEL

Release:

Solid power med ferske ingredienser fra Italia.

Ancestral er ute med sitt andre album, og uten kjennskap til første slipp, The Ancient Curse, har jeg nå ingen unnskyldning til å ikke få det på ørene i en fart. Når et så solid album kommer i spilleren, da sjekker man alt bandet har sluppet, tvert! Jeg trodde min tid som power-fan sang på siste verset, for det meste av dagens power er jo ikke akkurat fortjent navnet til sjangeren….gjesp så kjedelig og snilt det har blitt. Heldigvis kommer det plater som denne med friske vrier, og fortjent sjangerbeskrivelse!

Ancestral@Facebook

Master Of Fate holder ikke igjen på noe, og fra man trykker play, så er det bare å holde på hatten. Det som for meg var et skikkelig løft, som man ikke bare får i første låt, Back To Life, men som en del av platen i helhet, det er den tøffe knyttnevefeelen. Man slipper å se for seg Eurovision med fuzzgitar, man får tøffe råe temaer på rekke og rad. Ikke sjeldent kjenner jeg på både thrash- og speedvibber, og men allikevel mister de ikke powertråden. 

Låtene har identitet, og der band ofte mister trøkket i vers, der riffes det hardt og kjapt når Ancestral styrer spakene. Og ja, ikke tenk at de bytter og blir søte i refrengene….huhh, ikke bare er refrengene superfengende og catcy, de har trøkk og fart også. Vokalist Jo Lombardo skal ha mye av æren her, for hva er vel et slikt band uten en skikkelig leadsinger? Han holder ikke tilbake for noen av de stor vi har på dagens scene, og når han drar på, da føler man at han bare leker seg gjennom uten noe stress….men fy så bra det er! Trommis Massimiliano Mendolia skal også få en ekstra tommel opp av meg, for makan til hamring er ikke ofte jeg hører. Alt det deilige krydderet i det instrumentale er bare å ta av hatten for, det frisker veldig opp og alle får vist seg fram. Kult at de bryter litt med hovedtemaene også.

Råtøff power for fans av første slippet til Lost Horizon, det hardeste av Masterplan, og det kjappeste til Dragonforce. Hør for deg nevnte bands med en liten thrasha edge rundt forbi i rytmeseksjonen…digg? 

8,5/10

Tracklist:

  1. Back to Life
  2. Wind of Egadi
  3. Seven Months of Siege
  4. Master of Fate
  5. Refuge of Souls
  6. Lust for Supremacy
  7. No More Regrets
  8. On the Route to Death
  9. From Beyond
  10. Savage (Halloween-cover)