210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Angel Martyr "Black Book: Chapter one"

av steinar selstø

1000x1000Selskap: Iron Shield)

Release: 17.03.17

EP-en fra 2015 var en liten teaser på hva som ville komme på denne debutfullengderen fra italienske Angel Martyr. To av de tre låtene derfra er med også på denne utgivelsen.

Italienerne pøser på med standard heavy metal, men imponerer nok ikke så mange. Skiva er ikke svak, snarere anonym. Produksjonen løfter heller ikke helheten da det skorter fælt på det ønskelige trøkket. 

Angel Martyr@Facebook

Låtene er melodiøse, rett-fram, tempoet nokså høyt uten at man er helt speed metal og vokalen er i det lyse leiet. Fokuset i miksen er nettopp vokalen og fyren gjør en bra jobb, han, uten at det dermed er sagt at han er imponerende. Som et supplement varieres det med et annet uttrykk, en mørk renvokal, og denne er i samme kategorien, altså helt grei. Koringene, som heldigvis ikke er hyppig benyttet, er regelrett svake. 

Ankepunktet er først og fremst kvaliteten på låtene. Det blir, som sagt, veldig rett-fram dette her, og der man prøver å flette inn brekk i låtene for å få litt variasjon, som i Eric The Conqueror, funker ikke overgangene. Melodisk har heller ikke Angel Martyr mye spennende å by på. Man sitter dermed igjen med et knippe låter som er altfor like hverandre og skiva blir veldig fort kjedelig. Noen gitarsoloer løfter kvaliteten, men ikke nok til at skiva er verdt å anskaffe. 

3/10 

Tracklist:

  1. Obsequies 
  2. They ...Among Us 
  3. Victims 
  4. Eric the Conqueror 
  5. Midnight Traveller 
  6. Turn On the Fire 
  7. Pirate Song 
  8. On the Divine Battlefield 
  9. Angel Martyr