Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Angel Martyr "Nothing Louder ..."

av steinar selstø

Angel Martyr 21Full tittel: "Nothing Louder Than Silence"

Selskap: Iron Shield/PURE STEEL RECORDS

Release: 19.02.21

Debutskiva imponerte slettes ikke. Italienerne treffer bedre med nummer to. 

Som sist byr man på mye musikk. Denne gangen bikker bandet timen. Akkurat det trekket kunne de med fordel ha droppa. Skiva er ålreit den, men trioen har ikke så mange gode ideer at man rettferdiggjør den drøye spilletida.

Bandet passer fint inn under N.W.T.H.M.-paraplyen. Det er et klart episk drag over skiva, blant annet vist visuelt i bookleten. Originalitet står naturligvis ikke øverst på lista. True metal will never die, som de så fint synger i Forgotten Metal. Jeg vil tro det er god sjanse for at man liker Nothing Louder Than Silence dersom man typisk trives med band forbundet med denne bevegelsen.

Det hele starter ganske friskt med uptempo The Legion Of The Black Angels. Det allsangvennlige refrenget og en kurant gitarsolo er velkjente elementer, og begge deler går igjen på skiva. Det er ikke vanskelig å forestille seg festivalpublikum på true metal-festivaler rundt om i Europa headbange med hyttet neve til både denne og påfølgende låter. Skiva totalt sett er heller vokalpreget. Vokalisten spenner over et godt register og leverer solid, klassisk heavy-vokal. Ved siden av flettes det inn backingvokal fra øvrige bandmedlemmer, hvilket ikke er like vellykket. 

Det er egentlig en trivelig skive, dette, og klar framgang fra sist. Ankepunktet er lengden. Angel Martyr repeterer seg selv i for stor grad og interessen dabber dermed i perioder. Litt for langt er det også mellom de sterke riffene. Climbing The Walls Of The Abyss har både et supert mellomparti med flotte soloer og flere deilige innslag av harmonier. Reckless Master starter friskt og framstår som en av vinnerne på skiva. I ultralange My Name Is Legion, en låt som inneholder litt av hvert og som skiller seg ut, er det et fantastisk episk gitarparti etter knappe 7 minutter. Nok til at bandet og skiva er helt der oppe er likevel ikke dette.

6/10

Tracklist:

  1. Black Rose on a Frozen Grave
  2. The Legion of the Black Angels
  3. Forgotten Metal
  4. Black Twin Rising
  5. Climbing the Walls of the Abyss
  6.  Marked by the Woodblade
  7.  Reckless Master
  8.  Nothing Louder than Silence
  9.  The Arrival in Geresenes' Land
  10.  My Name Is Legion