Tons Of Rock 2022 Rk Rockedame Heavymetal 580x80

Antioch "V"

av yngve

Antioch 21Selskap: Iron Shield/PURE STEEL RECORDS

Release: 14.05.21

Metal med et glimt i øyet.

Antioch@Bandcamp

Classic Heavy Metal står det i infoen jeg fikk tilsendt, og her skrikes det, slås det og hamres til den store gullmedalje. 

Dette er et ungt band, kanadisk, et såkalt New Wave Of Traditional Heavy Metal-band, som altså stort sett drar tilbake med tidsmaskin og leverer tett opp til den klassiske æraen. Jeg personlig er ikke større fan av det, men noen ganger klaffer det, og da spesielt om jeg hører for meg at et band slapp skiva den gang da. Antioch sliter med to ting, bandnavnet får jeg ikke helt til å henge greit på tunga, og coveret på ep-en skriker oppgulp og klisjeer. Come on! 

Låtene? Åpningssporet hadde noen kjipe og litt plastikkfeel pedaler, med en heftig riffing. Hang The Eagle, jeg lurer på hva i alle dager de synger om. Her avsløres det også at det er en blanding av Rob Halford og Udo i vokalbiten. Ha-ha. For så vidt en låt som skiller se gut da resten ikke er så hissig.

On A Ledge går et godt stykke ned etter den åpningen. Her flørter de med Alice Cooper når han var på sitt mest kommersielle. Ikke så snill musikk, men det er noe her som minner. Og gøy når de drar fistelskrik og Udo-bitt der inne :). 

Fra titler som var relativt enkle, går vi inn i slottsmetalverdenen...? A Facade At The Third Castle er den første låten som tilbyr noe jeg fant interessant. Den har litt egenart. Litt av den pompøse greia til låten før er her, men det er allikevel litt mer substans her synes jeg. Jeg likte godt når de uventet dro det rett i thrashriffingen, men de trommemaskinpedalene kødder opp mye for meg. Etter det er det dog duket for tyngre greier og fet solo.

Demon Wick skuffer ikke når det gjelder glimtet i øyet, og drar bandet tilbake litt der de var tidligere, i en litt klisjefylt og merkelig tilværelse. En tung og midtempo rakker, som også har ørlite Cooper over seg, med en del Lordi innabords. Lordi er faktisk ikke så dum referanse på det som ikke gikk i bøtter og spann.

Og når de kjører energi og uptempo, og litt partyfaktor med Clooven Hooves, da våkner jeg litt. Her lukter det faktisk litt Nwobhm (Angelwitch mulig?), og litt Helix

Men summert er dette ikke noe jeg bruker mer tid på, det ble mer kos og bra underholdning. Men, skiva og bandet kan fort være noe mange liker, så sjekk ut selv. 

Tracklist:

  1. Hang The Eagle
  2. On A Ledge
  3. A Facade At The Third Castle
  4. Demon Wick
  5. Cloven Hooves