C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Arctic Heart, metalvikinger fra sørlandet

av yngve

Arctic Heart 23 Foto Asbjørn Nyborg

Bilde, fotograf: Asbjørn Nyborg

Med debutskive ute og greit med konserter under beltet, bygger Arctic Heart fra Kristiansand opp cv og erfaring. De spiller klassisk metal med referanser til både de eldre klassiske metalbanda så vel som den nyere bølgen vi så komme på slutten av 90-tallet. Jeg tok en prat med bandet for å lodde stemningen.

Arctic Heart@Facebook

Halla og velkommen til Heavymetal.no, så bra dere kunne legge ned skjoldene og henge her litt :). Livet er fett?

"Livet er herlig! Gøy når alt begynner å bevege seg litt i bandet!

Arctic Heart lukter kanskje litt mer power enn true metal, selv om betydningen passer bra til tekster og konsept. Hva ligger bak valget av navn? Var det bare et fett navn, eller en mer planlagt handling?

"Ja, men sjanger er vanskelig. Mange sier vi ikke er metal heller, eller hardrock. Navnet er noe Fredrik hadde liggende fra før, men det er ikke så mye mening bak det."

"Coveret synes jeg bra om, skal man først ha tegninger må de være kule. De minner litt om Twisted Tower Dire’s forsider. Hvem står bak, og hvilke føringer fikk han (om noen) av dere?

"Takk! Twisted Tower Dire har jo litt av den samme tegneserienstilen på coverarten. Men vi er veldig fornøyd med coveret. 

Vi tenkte på det og visualiserte litt av det som er på plata. Du har Odin som sloss med Fenris, Thor sloss med midgardsormen. Albumet er laget av en som heter Syafiq Al Faruq, en grafisk designer som har gjort alt av vårt design så langt. Vi ga han bare en liten pekepinn om hva vi tenkte, så lagde han resten."

Arctic Heart Album 23

Les anmeldelsen av skiva HER .

Innspillingen, får vi noen ord om den? Det låter bra, men det er også en DIY-nerve i det hele. Og hva hadde dere slags referanser før dere gikk inn? Skiver/band som lå til grunn for hvordan dere ønsket å låte?

"Ja, innspillingen ble gjort i hjemmestudio til Fredrik. Det ble ikke så galt! med tanke på at alt er DIY! Iron Maiden er vel ett av de bandene vi har som lydbildet ønsker, men også band som Manowar og Hammerfall. Vi ble relativt fornøyd med lyden til å være egenprodusert."

Dere er på selskap, hvordan gikk dere fram for å få denne avtalen i boks? Ble dere oppdaget, eller var det bandet som søkte seg ut?

"Det var gjennom det norske bandet Viking Queen vi kom i kontakt med plateselskapet Sentralforlaget. Dette er et lite norsk plateselskap, mest kjent for og har gitt ut bandet FLAX! Vi er veldig fornøyd med dem så langt!"

Og hva slags avtale er det? Typisk i dag, hvor bandet må levere innspillingen, og hvor selskapet tar promo og gi dere en kasse billige cd-er? Eller gikk de inn med mer?

"Det er jo Major Deal som det kalles, der plateselskapet står for alt av innspilling og utgivelse, og betalinger. Så tar de prosenter av inntekten til bandet. Så veldig god deal for oss der vi får dekket mange av de store utgiftene, så vi kan fokusere på musikken."

Tematikken er veldig klisje, føler du at Arctic Heart vil komme greit ut av det med vikinger og drager? Og hvor dypt stikker dette hos dere i bandet? Er det mer enn tøffe tak og barske videoer?

"Det er vel litt klisje, men som stor fan av både Kiss og Manowar, blir det en del klisjerelaterte temaer. Vikinger kom opp tilfeldig. Låtene var vel litt mer i fantasy-realmen før vi fikk en idé om og skifte ut tekstene til viking-relaterte ting. Det er jo så mye å skrive om rundt vikinger. Så liker vi godt det Sabaton har gjort, der de har en tematikk som er fast hele veien.

Det er ikke noe som stikker dypere tro i bandet, det er bare et image og felles interessen for vikinger."

Dere spilte jo inn video til en av låtene, med et vikinglag. Hvordan var opplevelsen? Og ble dere fornøyde med resultatet?

"Ja, det var kjempegøy! Vi ble veldig fornøyd med resultatet! Det er gøy å ha en video ute, men skikkelig vikingstatister og en veldig dyktig produsent og videoskaper i Frode Vestgarden hos Vestgmedia. Fantastisk og jobbe med!"

Ti låter på rett under 40 minutter, det er en fin dose. Var dette typ alt dere hadde? Eller sitter dere på flere låter som ikke ble med på albumet? Og relatert; jobbes det mot nytt album allerede?

"Vi følte det er greit med driv gjennom albumet og 10 låter passer perfekt. Og dette er l angt fra alt vi har liggende. Vi har skrevet helt opp til album nr. 4, og det jobbes med nye sanger hele tiden.

Det ventes ny plate 2024! Vi er straks klar for innspilling hos Trond Holter (Wig Wam, Dream Police) som produsent, så plate nr. 2 skal være ute allerede i løpet av neste år. Vi håper på før sommeren 2024."

Siden vi har tagget dere som true metal/klassisk metal, hvilke band liker dere selv? Både band som har vært viktige for dere selv, men også i forhold til å forme Arctic Heart.

"Hovedbandet som står oss nærmest er Iron Maiden, som er vår aller største inspirasjon. Så kommer Manowar, men også mye power metal som Helloween, Sabaton og Sonata Arctica.

Neste plate er mye mer power metal-preget, og vi gleder oss til å vise det litt raskere materiale vårt ."

Hva ligger foran dere nå? Jeg aner at dere satser en del, eller i hvert fall har ambisjoner og har mulighet til å følge disse om det skulle dra seg til. Jeg har jo familie og jobb, og er litt lenket til det, men dere er kanskje unge og fri, og kan hoppe på hva som helst?

Nå er det ut å jobbe på veien. Vi har konserter 1-2 ganger per måned, og satser på Norge først.

Ambisjonene er jo realistiske. Noen av oss har jo familie og barn, og jobber og studier. Så vi er ikke så fri, men vi planlegger godt fremover i forveien. 

Og om det kommer storkontrakt på bordet og stor turné, er alle klare til å satse!"

Tusen takk for tiden dere hadde å avse! Har dere oppfordringer, avsluttende visdomsord eller linker til merch, her er et flott sted å legge igjen alt slikt:

"Takk til deg Yngve,og stå på med Heavymetal.no. Vi har alltid fulgt med! Og veldig gøy og nå være postet hos dere. 

Ønsker noen plata, t-shirt eller gensere, kontakt oss på Facebook eller email til Sentralforlaget .

Visdomsord: Hvis du har funnet en lojal venn, og du vil at de skal være nyttige, må du åpne hjertet ditt, sende dem gaver og reise for å besøke dem ofte."

371976292 316926967513303 5744896046080788344 N