Banner Heavymetalno 23september2022 Summermetalfest Update

Aria "The Curse Of The Sea"

av yngve

Aria 18Selskap: M2BA

Release: November 18 (05.03.19 via Sliptrick)

Russerne vil inn på det europeiske markedet med sin klassiske metal.

De var for eksempel en del av lineupen til den tyske erkemetalfestivalen Keep It True nå nettopp, som kanskje vil være et steg i riktig retning?

Det er egentlig lite feil å spore her, de følger (dessverre) boka og oppskriften til punkt og prikke, og leverer et album som er blottet for noe som helst nytenking. Her regjerer klisjeene, låter man har hørt før fra mange band, og for meg er det ikke et band som dekker et behov for å si det litt forsiktig. Men de har et bra album i sjangeren her, det er det ingen som kan krangle om. 

De er visstnok store i hjemlandet og omegn, og vil altså ut og fram på det internasjonale markedet. Om det å synge på russisk vil være en hemsko vet jeg ikke, for meg var det litt det, men vi har jo suksesshistorier på lignende før.

Albumet kom ut i fjor på selskapet M2BA, 5. mars er det å finne i hyllene her ved hjelp at Sliptrick Records. Så får vi avvente og se hva som skjer.

Aria@Facebook

Lyden er bra, miksen er satt av Roy Z, og mastret av Maor Appelbaum (Yngwie Malmsteen, Lita Ford, Rob Halford m.fl.), så der vil jeg tro de fleste skjønner det ikke dreier seg om noen annet en kvalitet. 

Musikken er rett og slett streit metal, med ballader, midtempo metallåter, vokal som er ren og bra, ikke lys, men sterk og bra, arrangeringen er tuftet på vers/refreng/solo-tankegang, som ikke er feil i det hele tatt. Stilen er litt Maiden møter Blind Guardian møter et snitt av det vi har hørt på i veldig mange år.

Det er vanskelig å forklare, det er bra, men i min verden er dette litt anonymt og noe man har hørt så mange ganger at det nesten føles som nok et band. Og i dagens metalscene er dette noe man bør unngå om man skal komme noen vei, det er rett og slett for mange band, og majoriteten av yngre vil nok ha sine nisjeband og sjangere. Men vi venter og ser, jeg holder et øye med bandet og er åpen for ytterligere møter.

6/10

Tracklist:

 1. Race For Glory
 2. Varyag
 3. Lucifer
 4. Hard To be God
 5. Let it Be
 6. Lust Run
 7. Alive
 8. Kill the Dragon
 9. Smoke Without Fire
 10. From Sunset To Sunrise
 11. Curse of the Seas