Karmøygeddon 23 B

Ars Magna Umbrae "Through Lunar Gateways"

av steinar selstø

A0613799751 16Selskap: Hellthrasher

Release: 23.06.17

Som sedvanen er i tilfellet Hellthrasher er denne EP-en gitt ut digitalt av bandet selv før den fysiske versjonen pushes ut i undergrunnen av selskapet. Ars Magna Umbrae er verdig en skikkelig utgivelse av sin første innspilling. 

Ars Magna Umbrae@Facebook

Det handler om black metal av det atmosfæriske slaget der tempoet stort sett er høyt og det generelt ikke er mye nytt å spore. Som black metal-interessert er dette fint en utgivelse man kan stå over. Men, låtkvaliteten er absolutt ikke til å kimse av, og om man er fysen på nye band som ikke suger, kan Ars Magna Umbrae godt sjekkes ut. Man tilhører segmentet av kontemporær black metal, med små og tydelige hint mot for eksempel Blut Aus Nord. Old school-fanatikere og de med sans for de rå og barbariske bandene innen sjangeren bør med andre ord stå over.

Bandet er først og fremst kurante låtsmeder og har åpenbar teft for helheten i et album. Låtene er 3-4 minutter lange, hvilket ikke alltid er tilfelle med denne typen black metal. Kanskje er det et tegn på at bandet kjenner sine begrensninger og ikke forsøker å gape over for mye i form av 15-minutterslåter? Uansett, slik man framstår her fungerer det godt. Låtene rekker aldri å bli repetitive og kjedelige. Det er helt klart ikke spesielt minneverdig melodisk, men bandet har et solid fundament å bygge videre på. Høydepunktet er Through Lunar Gateways, ikke minst takket være den sakrale kvinnevokalen som dukker opp midtveis, et krydrende element som også benyttes med hell flere steder. 

7/10

Tracklist:

  1. Into the Inescapable Madness 
  2. Against the Light 
  3. The Paradox Paradigm 
  4. Between Ecstasy and Histery (Interlude) 
  5. Through Lunar Gateways 
  6. Of Thousand Suns 
  7. On the Crossroads