Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Articulus, metal og kunst (Gratis, Oslo, 31.10.19)

av yngve

Articulus 19

Audiovisuell utstilling fra et nytt norsk band.

Det dreier seg om en hybrid av bandets kommende album og kunstneren som står for artworken, Francisco Solé. Det blir framvisning av bilder som akkompagnerer hver låt, på lyttestasjoner, som vel er et konsept jeg mener er ganske nytenkende.

"Gratis inngang og mulighet til å høre ny norsk musikk!" proklamerer bandet, som altså  arrangerer en "...audiovisuell utstilling i samarbeid med den spanske kunstneren Francisco Solé på Galleri Schaeffers Gate 5 i Oslo."

Articulus@www

"Debutaktuelle norske Articulus, med blant annet Megadeth-trommis Dirk Verbeuren på laget, vil torsdag 31. oktober avholde en kunst- og audioutstilling på Galleri Schaeffers Gate 5 i Oslo. Utstillingen består av 14 bestillingsverk som er tegnet til musikkalbumet av den spanske kunstneren Francisco Solé. Verkene blir stilt ut med tilhørende lyttestasjon for hver av låtene. I tillegg vil galleriet stillet ut Francisco Solés tegninger som ble laget til Roman Polanski-filmen The Ninth Gate i 1999. Sistnevnte har aldri blitt stilt ut tidligere."

Debutalbumet 'I' slippes dagen etter, 1. november.

"Det er installert 12 lyttestasjoner som hver presenterer én av låtene på albumet med sitt tilhørende verk på veggen."

Om du skal få med deg dette, er det greit å vite at utstillingen varer i fire dager, "...fra åpningsdagen torsdag 31. oktober kl 18:00 til søndag 3. november. I anledning utstillingen tar kunstneren turen fra Madrid til Oslo for å være tilstede under åpningen. Samarbeidet mellom Articulus og Francisco Solé har pågått i over tre år, og kunsten fremstår som en forlengelse av det musikalske og kunstneriske uttrykket på albumet. 

Dette er ikke en tradisjonell salgsutstilling. Kunstverkene vil ikke være tilgjengelig for salg, men kan anskaffes gjennom bandets fysiske albumformater hvor de i sin helhet er gjengitt i heftet format. Albumet gis ut på dobbel vinyl, dobbel kassettboks og digipack. Hvert av formatene inneholder en booklet med kunsttrykkene, gjort med små variasjoner som videre er en referanse til tegningene fra den kritikerroste boken El club Dumas."

Utstillingen er åpen for alle og det er fri entré.