Karmøygeddon 23 B

Assimilate "Apex Genesis"

av yngve

Assimilate   Apex GenesisSelskap: Private

Release: 19.12.17

Oslobandet stiller i klassen moderne metal, med digital drakt. Litt snilt, men det er mest slik produksjonen er, og vokalen, for der er det en del som er tett oppå mot pop. 

Assimilate@Facebook

Skiva har gått mye her, jeg var så heldig å få filer av trommeslager Ole Kristian tidlig, da betyr det at jeg har hatt godt med tid til å la denne snurre en del. Og selv om denne moderne metallen nok har blitt litt i overkant pakket inn i en snill kokong, er det ganske røffe saker.

Det er en dualvokal her, som etter det jeg vet tas hånd om av samme kar, Dan. Stemmen går bra inn i det hele, og både den polerte og snille renvarianten og den grove gjør bra fra seg. 

Programmeringen, som Ole Kristian tar seg av, er ikke alltid tydelig, dominerende, men det er såpass til stede at jeg tror bandet hadde blitt veldig annerledes om alt hadde blitt fjernet. Subtilt og hørbart, det må jo være et kompliment? På enkelte låter er denne digitale flyten veldig til stede, men den er mikset bra og ligger akkurat der den skal og må.

Referanser de selv liste er blant annet Sybreed, Scar Symmetry og Soilwork, om du har en pekepinn vet jeg ikke, for Assimilate har også innstikk som jeg synes minner om noe av det Amaranthe har. I tillegg er det noe som smaker prog, finprog som jeg kaller det, litt Lucassen kanskje? Det er både og å begynne og spa i referanser, og å plasser et band, men skiva her, Apex Genesis, er en bra utgivelse og står godt på egne bein synes jeg.

Produksjonen er fet, låtene funker, uten at noen stikker seg veldig fram og skriker singel - eller har voldsomme refrenger jeg husker. En jevnt god skive i sin sjanger, og som du selvsagt bør sjekke ut om du setter pris på slik metal.

En av favorittene ble Deconstruct, mye på grunn av vokalen. Og Through Fire, for drivet.

7/10

Tracklist:

  1. Zero Sum
  2. Apparatus
  3. Replicant
  4. Deconstruc
  5. Through Fire
  6. Transcendenc
  7. Dynamic: Cold (gjest: Jørn Øyhus) 
  8. The Left Hand Path
  9. Raging Void