Kilanerin%20ut%20240720

Astra "Oathkeeper - Part I"

av yngve

Astra 20Selskap: Eufonia Records

Release: 03.04.20

Duoen fra Oslo leverer moderne metal med krydder.

Astra@Facebook

Metallen de to unge herrene har lagd sammen er inspirert av Trivium, Ensiferum og Dimmu Borgir, alle band jeg strengt tatt ikke kjenner veldig godt. Men jeg har ofte andre referanser kontra de mer typiske navnene. Jeg er også opptatt av, om det lar seg gjøre, å forklare hva jeg hører mer enn å henge band på knagger, selv om det er unngåelig noen ganger. 

Jeg hører en modernistisk vri på det Sindre og William disker opp med, en kjølig, litt maskinell men samtidig stemningsfull touch. Det er også en digitalt feel her, som jeg vil tro skyldes at nok alt her er skapt gjennom pc'er etc. Ikke gitar og vokal, det vet jeg de gjør selv, men trommer (som låter bra), effekter... I tillegg brukes det en del lydtepper, stemninger, ved hjelp av synth/pc, og som skaper en liten egenart. Jeg har ikke tilgang til annet enn filer i denne sammenheng, og vet ikke hvem som gjøre hva, så litt blind synsing er det nok ute og går :).

"Astra deg med på et eventyr av episke proporsjoner gjennom et vinterlandskap med en dyp og mørk historie fra Sindre's sinn."

Det over sitatet her skrev jeg isolert, og da stemmer det jo greit med min bruk av kjølig som adjektiv. Musikken har også elementer fra powermetal, og da er egentlig kaoset komplett :). Vokalbruken er i hovedsak grov, men det er en del renvokal her, og episke koringer - mulig du nå begynner å få en liten pekepinn? Sjekk ut de to smakebitene under, og tenk deg et album som er variert og spenner greit over de forklaringene jeg har gitt.

Helt klaff ble det ikke her, litt fordi det var mye å tygge over, litt fordi enkelte bestanddeler ikke er helt meg. Men for et yngre publikum og til de som liker denne formen, hvorfor ikke? 

Det er tydelig at de har jobbet mye med dette slippet, om to stykker har gjort alt. Lykke til med promotering og det som ligger foran dere gutter. Dere andre, mulig man kan vri opp et halvpoeng eller et helt om dere er i målgruppen.

6,5/10

Tracklist:

  1. Northbound
  2. Valkyrian Crusader
  3. Return To Vinterhelm
  4. Hammerdown
  5. Die Within Time
  6. Kalgardian Warfare
  7. The Frozen Altar
  8. Valkyrian Crusader – Reprise
  9. Arcane Revelation
  10. Arctic Vigilance