Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Athrox "Are You Alive?"

av yngve

1467454197mzdSelskap: Red Cat Records

Release: April 2016

Italienske Athrox spiller heavy metal, og kan ikke forveksles med norske Atrox.

Så har vi det klart om ikke annet.

Athrox@Facebook

Dette er litt uvant til å være italiensk, det låter litt amerikansk, litt klassisk Us-metal. Vokalen er bra, lys og bra, og ligger greit over resten av bandet. Riffene og bandet ellers fronter en type metal hvor det er lite luft, det er et detaljert lydbilde. Ikke at det er teknisk, men de spiller ganske hektisk, og tetter alle hull med metallen sin. Vanskelig å forklare..

Dette er svært tett opp til noe som kunne ha vært utgitt på slutten av 80-tallet, hvor amerikansk metal var i skuddet og hvor band som Lizzy Borden og andre regjerte. Athrox ligger litt her, litt Crimson Glory, litt Maiden, litt klassisk greie om du skjønner. Det er nok et stykke opp til de beste der, men italienerne har noe å tilby, så skiva vil nok falle i smak hos dere som liker slikt. 

Jeg gjør det. Og hører at dette er bra saker. Om bandet vil endre historien tviler jeg på, men i mengden band som kommer, er det deilig å høre noen som legger seg over i et litt annet landskap enn de fleste.

Noen låter er midtempo, noen kjappe, enkelte rolige partier frisker opp, men det er riff og en bra ren vokal som styrer dette. Låten under representerer det litt tyngre materialet, selv om det er kjappe partier her.

7,5/10

Tracklist:

 1. Losing Your Gods
 2. Frozen Here
 3. Warstorm
 4. Gates of Death
 5. Remember the Loneliness
 6. Pretend You
 7. My Downfall
 8. Waiting for the Eden
 9. End of Days
 10. Are You Alive?
 11. Obsession