Attick Demons "Daytime Stories ..."

av arni sørlie

Attick Demons 20Full tittel: "Daytime Stories, Nightmare Tales"

Selskap: Rock Of Angels Records

Release: 25.09.20

Portugisere med sjelen dypt forankret i heavy metal.

Det er Attick Demons' tredje fullengder, og utviklingen er kjekk høring. Jeg har anmeldt både Atlantis og Let`s Raise Hell, der begge kommer godt utav det. På Daytime Stories har de ikke med seg kjente gjesteartister, men det trenger de ikke da de har egne solide ben å stå på.

Atlantis fra 2011 var de nesten for et Maiden-coverband å regne, selv om det var eget materiale. På Let`s Raise Hell var det enda klare tråder i Maidenretningen, men litt mer egenart å spore. Nå som Daytime er i spilleren er det kjekt å høre at de har gått enda mer vekk fra plagiatene. Det er helt klart ganske sterke linker her også, men de fremstår langt mer som et moderne heavyband av generell basis. 

Contract» og Make Your Choise kjører platen i gang, og det svinger med pådriv og tempo i ekte heavyånd. Hvis man ikke er langt inni heavyen som slippes nå til dags, kan det nok være vanskelig å skille dem alle, hvis man ikke har øre for soundet og er flink å gjenkjenne stemmer. 

Når de serverer The Revange of the Sailor King tenker jeg at 'Maidens Brave New World' kunne hatt den med, så ja, de er nok enda passe fans av nettopp Maiden. Flere plasser gjennom platen kommer man ikke unna likheter, men det får så være. 

Attick Demons@Facebook

I denne sjangeren der man lett faller mellom de berømte stolene, tror jeg nok de vil holde seg sittende, for de har noe som treffer. Ikke bare har de solide låter der riff og hooks sprett frem om en annen, men også en fet produksjon som hjelper på fremkommeligheten. Artur Almeida synger top notch og bærer bandet som en ekte leadsinger skal og bør gjøre. Flott variasjon i låtene tempomessig, og seff en ekte heavyballade i form av Hills of Sadness gjør dette slippet til en kjekk lytting.

Liker man Maiden, da er dette bankers. Liker man moderne heavy metal i proff utføring og sound, da er det også bankers. Ahh, er vel lettere sagt en heavy bankers, så få i hus!

8/10

Tracklist:

  1. The Contract
  2. Make Your Choice
  3. Renegade
  4. The Revenge Of The Sailor King
  5. Hills Of Sadness
  6. Headbanger
  7. Devil’s Crossroad
  8. O Condestave
  9. Running