Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Au Champ des Morts "Le jour se lève"

av rune stordahl

A3401942241 16Selskap: Debemur Morti

Release: 24.06.2016

Gi meg en fullengder nå!

De to låtene som utgjør denne syvtommeren har jeg omtrent spilt til døde, og litt til.

Au Champ Des Morts@Facebook

Noen band fikser å snekre låter som går rett i ryggmargen og denne nyoppstartede franske kvartetten er blant disse. Og det er særlig åpningssporet som sender ilninger gjennom huden, men det mer avdempete og atmosfæriske sporet på b-siden er sannelig ikke langt bak.

Formelen er for så vidt velkjent, for vi snakker om Black Metal med fresende tremoloriff i rasende tempo. Riktignok er de rett så melodisentrerte og iørefallende, og preget av melankoli, men intensiteten i fremførelsen gir dem den brodden de trenger. B-siden viser dog frem en mer stemningsbasert og Post-Rock-aktig side ved bandet og oppleves litt mer innadvendt. Så på denne syvtommeren kunne jeg godt tenkt meg to hissige rakkere, men på en fullengder er det nok strategisk lurt å ha en større musikalsk palett å male med tilgjengelig. Og det tror jeg ikke blir noe problem for franskmennene. Jeg kan jo nevne at gitarsoloer er sjelden kost i denne type Black Metal, men ikke bare kjører Au Champ des Mort på med gripebrettrunking, de får det til å fungere også.

Riffene er kommentert og i korte trekk gjør både bass, trommer og strupelyder det de skal. Det kommer kanskje ikke som noe sjokk at trommene leverer blastbeats en masse i ugudelige tempi og at tekstene freses ut av en ilsk raspestemme?

Lydbildet fremstår som velprodusert og det høres ut som en studioproduksjon. I den betydningen at de aller fleste frekvenser er tatt hensyn til, og hverken mellomtone eller diskant er skrudd opp til elleve, og ei heller står bassen på null. Alle instrumenter, vokal inkludert, er godt mikset sammen og har den boltreplassen de trenger.

Lyttermessig sett har jeg allerede avslørt hvor jeg står og jeg kan bare nok en gang understreke at jeg har kost ræva av meg i tospann med disse låtene. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger de har blitt spilt, men at jeg har passert tredve lyttinger med god margin er neppe en overdrivelse. I følge facebook-siden er fullengderen underveis og jeg er allerede nervøs på deres vegne for at den ikke skal klare å måle seg med Le jour se lève.

Ps. denne utgivelsen finnes bare som vinyl og digital nedlasting. Jeg har bare hatt tilgang til sistnevnte.

8/10

Tracklist:

  1. Le jour se lève
  2. Le sang, la mort, la chute