Kilanerin%20add%20sept%20resized Wail Add Sept 20

Avast "S/t"

av rune stordahl

A2574244227 16Selskap: Selvfinansiert

Release: 02.04.2016

Avast there ye scurvy scoundrels!

Denne EP-en fra det Stavanger-baserte bandet starter med et herlig og melodiøst uptempo tremoloriff, og låta beholder egentlig det øsete og flytende preget låta igjennom. De kaller det for Post-Metal på facebook-siden sin, men mengden blastbeat og raspevokal gjør nok at tankene mine vandrer i retning av atmosfærisk Black Metal, eller Blackgaze for den saks skyld. Rett rundt tre minutt beveger de seg over i roligere farvann med et gitarmotiv av mer kontemplativ art. Her er det fort gjort å tenke Post-Rock, men i det de begynner å teksturere syns jeg de er tyngre i anslaget enn tradisjonelle Post-Rock-band, og vrenglyden adskillig grovere. De bruker litt tid på å etablere låta på nytt, men når de beveger seg ut i rom sjø igjen, cirka 6:20 ut i låta er det bare å lukke øynene og gi etter for naturkreftene.

Øset holder seg i Fire and Ice også, men her er det mer bakpå og groovy flyt som gjelder. Og Post-Metal-kategorien blir mer forståelig. Tremolo og blastbeat kastes over bord og gir plass for drønnende akkordbruk og rumlende trommer (og så lar vi språklige virkemidler trumfe fakta, for det er vel strengt tatt litt tremoloteknikk i bruk her også, om enn i mindre grad enn i Declare). Kursmessig kjører de litt samme stil i begge låtene, så i Fire and Ice ankrer de også opp etter gode tre minutter og venter til ruskeværet har passert dem, før de etter drøye halvannet minutt finner en ny storm som de gir seg i kast med.

Lyttermessig sett har jeg i grunn kost meg noe grønnjævlig med denne EP-en, og i langt større grad enn jeg hadde regnet med. De to låtene klokker inn på drøye 15 minutter, men har den «bare en gang til»-effekten på meg som lytter, og plutselig har femten minutt blitt til tre kvarter. Produksjonen er litt grov og lydbildet en anelse kaldt, men soundet er helt som det bør være og jeg vil gjerne høre flere låter av samme kaliber i samme auditive tapning. Hvis jeg skal plukke på noe må det være den «flaffingen» som forekommer under de mest intense blastbeat-partiene i Declare. Ikke at jeg er noen ekspert, men det kan tyde på at de burde sjekke opp i hvordan de bruker Side-Chain kompressoren.

Avast@Facebook

Og bare for å ha nevnt det åpenbare: de er sikkert klar over at de deler navnet med et av verdens mest kjente antivirusprogram.

7,5/10

Tracklist:

  1. Declare
  2. Fire and Ice