Oslo Hardrockfestival 22

Azusa "Heavy Yoke"

av yngve

Azusa 18Selskap: Indie Recordings

Release: 16.11.18

Et dypt album, flere lag, avhengig av dagsformen. 

Det var litt av stikkordene jeg havnet på når jeg hadde hørt gjennom skiven, og singlene som kom i forkant, en del. Dette er ikke et album og et band som er lett tilgjengelig, selv om det florerer av partier de fleste kan like. De ligger i et sjikt som er litt avantgarde, og storedelen av vekten til åket bandet har lagt på oss er sentrert ganske nært der Extol og lignende band opererer.

Om dette har å gjøre med Christer (gitar) og Davids (trommer i Extol) tilstedeværelse vet jeg ikke, men gjennom skiva er det opplagt at det er likheter. Om det ikke ligner mye, er det en rød tråd som jeg føler de deler med Extol. Et lite substituttfølelse ligger og koker litt under overflaten.

Azusa@Facebook

Låtene fester seg ikke her hos meg, det er mer musikken, soundet, skiva, det har ikke blitt til at jeg går gjennom filene i etterkant og spiller enkeltspor. Slikt sett har de klart noe spennende, å skape noe som har en start, utvikling og slutt. En helhet.

Vokalen til Eleni brukte jeg kort tid på å like. Det er ikke en stemme som skiller seg ut som noe overspennende, til det er det for mange i denne typen vokalbruk - men den er velfungerende til sitt bruk. Spesielt liker jeg disse kontrastfylte overgangene, fra det rå og brutale til den sarte og melodiske.

Om dette er et band/prosjekt som kommer til å stå seg vet jeg ikke, selv om det er et spennende album er det mange om beinet der ute. Kanskje fyller de et hull når Extol ser ut til å være stillestående? Jeg er optimist, for dette er bra saker, men la oss se om et par år, kanskje en skive til, hvordan det forholder seg.

Jeg er litt avventende ennå, det er et svakt savn etter en x-faktor, selv med en del tid sammen med skiva. Musikalsk er det krumspring som virkelig engasjerer, så i spilletiden er det nada problem å kose seg. Og at det prikket litt i Voivod-muskelen min underveis er bare av det gode.

7/10

Tracklist:

 1. Interstellar Islands
 2. Heart Of Stone
 3. Heavy Yoke
 4. Fine Lines
 5. Lost In The Ether
 6. Spellbinder 
 7. Programmed To Distress
 8. Eternal Echo
 9. Iniquitous Spiritual Praxis
 10. Succumb To Sorrow
 11. Distant Call

ddd