C342cd6b 0dc1 45aa B22a D3aa66cbb9e5 Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80 Mt Reklame Banner 032353

Bailltak fra Finnmark

av yngve

Bailltak 23

Nå er skiva ute, sjekk musikk og info her.

Bailltak@Facebook

Jeg var innom bandet for ett års tid siden, når tittelkuttet kom online. Nå er skiva her, den ble sluppet via Rob Mules Records 3. mai. Litt forsinket her altså, men det er for mange mailer :).

"Vi er metalband fra Vadsø/Vesterålen" forteller Ivan, Runar, Arnfinn og Alexander til Heavymetal.no. Bandnavnet uttales i følge bandet best på Finnmarksdialekt, og tilbyr "...catchy riff, beinhard energi og brølende strofer som bare en ekte finnmarking kan. Vi har ett mål for øyet: å erobre verden!

Musikken kan best beskrives som en krysning av ulike sjangre som forener thrash, punk og metal. Med norske tekster inspirert av nordnorske sagn, myter og historier, føler vi både identitet og tilhørighet i musikken vår, noe som gjenspeiles i uttrykket og formidlingen i låtene og på scenen."

Om skiva: "Finnmark er inspirert av nordnorsk historie og det ubarmhjertige livet i det kalde nord, og er en brutal hyllest til bandets hjemfylke og røtter. Med nordnorsk kraft og råskap er Finnmark en eksplosjon av brutal og nådeløs aggresjon, med hensikt å blåse av hodet til gamle og nye fans.

Bailltak søker verdensdominans og er klare til å erobre verden.

Dere er herved advart!"

Tracklist:

  1. Dødsmarsj
  2. Finnmark
  3. Kjemp!
  4. Vårt Kall
  5. Korstog
  6. Kongan i Nord
  7. Heksesabbat
  8. Dødens Dynasti
  9. Finnmark Til Æ Dør
  10. Brenn