Battle Beast "Bringer Of Pain"

av yngve

15107338 1155423677844391 2112145781123090116 NSelskap: Nuclear Blast

Release: 17.02.17

Finlands nye metalstjerner er i siget.

Metal er kanskje en tagg mange av dere vil føle er feil, men det er helt på sin plass å bruke metal her. Vel er det et popbasert grunnlag, men bandets image, samt det ferdige resultatet, er heavy nok til å kunne bære taggen. Du kan hate dette, men bandet er flinke og jeg aner et nytt band som vil klatre i likhet med Sabaton og Nightwish, og Amaranthe. En låt som Dancing With The Beast trekker ned her, selv om den isolert er ok, er det en nær ren popsang som burde vært luket ut. Samtidig er det en avgjørelse bandet har tatt og som er med på å representere uttrykket de har.

Disse tre referansene er faktisk ikke så dumme, for Battle Beast trekker litt fra alle, mest av alt er de i Sabatongata - men de har en mange hakk bedre vokalist i Noora. Denne dama har lunger, og en kraftig bra renvokal er i motsatt ende av disse lungene. 

Battle Beast@Facebook

Nå spår ikke jeg slike band lange karrièrer, men det har vært en del i samme situasjon som begynner å få en del tid på ræva, så hvor Battle Beast er om noen år er vanskelig å vite. Et pluss er at de i motsetning til Sabaton ikke har malt seg så voldsomt inn i et hjørne, det er potensiale til å utvide den musikalske rammen, eller til og med endre stil uten at jeg tror fansen vil falle fra. 

Skiva er produsert bra, det er vel strengt tatt ikke mye å utsette på dette. Selv synes jeg vel slike produksjoner blir litt pompøse, sterile, litt kalkulerte, svulstige, men det kler musikken. Jeg har ikke sett bandet live, men satser på tur når de kommer hit til Norge til høsten.

Jeg er nok ikke helt i målgruppen, men hører jo en del av de eldre metalbanda her, de som brukte store refrenger, kommersielle virkemidler og tungt skyts i kombinasjon. Jeg likte deler av dette albumet, og har ikke et problem med å legge igjen godt med poeng. Dette er et band som nok vil irritere og trigge litt debatter, men objektivt er dette en utgivelse som har livets rett, som jeg vil tro selger en del, og som bygger fanbasen sakte men sikkert. 

Jeg spår som sagt ikke, men ser gjerne for meg at de har både to og tre album i seg i denne stilen, og hvor de kan bruke denne oppskriften uten problemer. Det utløste ikke kjøp av fysisk format her hos meg, men jeg sletter ikke filene, ennå.

7,5/10

Tracklist:

  1. Straight To The Heart
  2. Bringer Of Pain
  3. King For A Day
  4. Beyond The Burning Skies
  5. Familiar Hell 
  6. Lost In Wars
  7. Bastard Son Of Odin
  8. We Will Fight
  9. Dancing With The Beast
  10. Far From Heaven