Karmøygeddon 23 B

Beast In Black "From Hell..."

av yngve

Beast In Black 19Full tittel: "From Hell With Love"

Selskap: Nuclear Blast

Release: 08.02.19

Fra de dypeste daler til de høyeste topper.

Bandet er vanskelig å like - og hate. De har en fortreffelig sans for melodier og refrenger, som er tuftet på en kommersiell pop-oppskrift. Du skal være ganske innesnødd for å ikke være enig i dette, men hva man synes om resultatet er jo basert i smak.

Beast In Black@www

Skiva jobber seg fra start til slutt her,  nok en gang, og jeg slår meg til ro med at det bare er enkelte låter som får meg til å betvile at det er et metalband vi hører på. Og det er låter som trekker inn smilet igjen, og fastslår at det er mye metal på skiva (som har et fryktelig cheesy cover, og ikke minst tittel). Eller driftig hardrock kanskje, det jeg tagger som metal her er nok ikke i overvekt.

Det er en bølge dette, med Battle Beast, Amaranthe, DynastySabaton, Beast In Black og lignende band. Artister som legger seg tett opp til å kunne delta i Eurovision, men samtidig inneha en fanskare innen metalmiljøet. Jeg har ingen problemer med slikt, og Beast In Black er et musikalsk bra band, om man ser forbi lagene med hva som er politisk korrekt og ikke.

Låtene holder grei jevn kvalitet, vokalisten er tidvis en av det bedre innen powermetal, at noen låter blir fryktelige kontrastfylte skjønner jeg fortsatt lite av, men alt i alt et sprekt album som jeg vil tro slår godt an. Kanskje mest hos den yngre garde, men det er mange som liker fengende hardrock som flørter med popvirkemidler.

Jeg er litt der at nerven som styrer hva jeg mener jeg bør like tirres litt, for det er unektelig et band som ikke utløser credpoeng i metalkretsene, men jeg er kjent for å drite relativt glatt i slikt.

7,5/10

Tracklist:

 1. Cry out for a Hero
 2. From Hell with Love
 3. Sweet True Lies
 4. Repentless
 5. Die by the Blade
 6. Oceandeep
 7. Unlimited Sin
 8. True Believer
 9. This Is War
 10. Heart of Steel
 11. No Surrender