Karmøygeddon 24

Benea Reach "Possesion"

av yngve

164400 10151555776931800 1808639764 NSelskap: Spinefarm/UNIVERSAL

Release: 25.03.13

Nå har denne skiva blitt spilt for mye, rett og slett. Jeg har hatt den tikkende på telefonen, på øret når jeg jogger og busser, og jeg har liksom aldri kommet i mål og fått anmeldt. Det kule med å ha et solid antall runder i bånn er at jeg er sikker på hvor jeg befinner meg i forhold til en gitt skive.

Benea Reach er et fett band, det har jeg sagt tidligere og det mener jeg fortsatt. Både skiva før og livekonsertene jeg har sett bringer gode minner - Possesion er ikke annerledes.

Uten at jeg helt finner ut hva som har skjedd, har musikken endret seg. Endringer i besetningen og en liten tvist på musikken er statusen anno 2013, mer om det i et kommende intervju. Jeg var i tvil om dette var en åtter, lenge, og jeg fant ut at jeg måtte ned en halv karakter for å bli enig med meg selv. Sporene som er sterke er fryktelig bra, men det er også et par-tre jeg ikke finner noen plass til, som havner i en mellomgroove. Tar man for eksempel skiva absolutte ener, Empire, er det en soleklar innertier. Refrenget er enormt! Desolate også, spesielt siden de har vært såpass smarte og sy inn denne fete kvinnevokalen som krydder. Shedding Skin er også mektig, her leker de seg med litt ambient flyt sammen med den ultratunge grunnmuren. Denne knuser!

Constellation har en svært habil kommersiell snert, tilgjengelig og hard, lekende og intrikat. The Dark har en tungsinnet og småskummel feel, og er lett å bli glad i. Avslutningen med Aura faller også inn i kremkategorien. her roer de litt ned, og trekker inn frøkna fra tidligere.

Albumet er idiotsikkert å handle om du liker Benea Reach fra før. Er du ikke der, men liker Extol, Insense eller band som kjører melodier, tyngde, ekstremiteter, suggerende riff, alt smeltet sammen av en knakende bra produksjon, tror jeg denne lett blir spilt en del om du kjøper et eksemplar. Så, jeg var altså på vippepunktet mellom 7,5 og åtte, og valgte til slutt å føre opp den laveste av disse. Hvorfor? Spør ikke meg, jeg følger kun magefølelsen. Men som sagt er noen av låtene bad ass sterke, og hadde alle vært av kaliberet til disse hadde jeg ikke nølt med å klarte oppover poengstigen. Dog, en feit skive har det blitt, og en skive bandet og norsk musikkscene kan være stolte av.

7,5/10 (sterk)

Tracklist:

 1. Woodland
 2. The Mountain
 3. Desolate
 4. Nocturnal
 5. Crown
 6. Empire
 7. Shedding Skin
 8. Fallen
 9. Constellation
 10. The Dark
 11. Aura

Benea Reach

Benea Reach@Facebook