210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Beneath "Antidote"

av yngve
1010628 604260422960952 1957542515 N

Selskap: Private/METAL REVELATION

Release: 07.03.14

Svensk thrash, og av den sinna og litt moderne sorten. Men ikke tenk moderne som i noe negativt, det lukter på ingen måte oppdatert av dette. 

Beneath@www

En sinna vokal regjerer, men det er også innslag av en snakkende og noe litt renere stemmebruk, men det er altså en hissig skrikete growl som dyttes lengst fremme.

Produksjon er bra, den bærer låtene, støtter opp og sørger for at bandet får fram sitt musikalske budskap på en fin måte. De bruker en god del tøft gitararbeid hvor melodier og harmonier er til stede, dette balansert med de aggressive hardcore-thrasha angrepene som ligger og hamrer av og til, gjør at skiva ikke blir pesete. Noe av dette er klassisk metal, men aldri mer enn litt om gangen, for de liker seg best når gasspedalen trykkes nedover. 

Sjekker du femtelåten, Fear vs Hate, hører du at de leker seg med en dypere growl kombinert med en melankolsk renvokal, og riff og rytmer som er litt annerledes (flere detaljer og en del stemning). Denne og flere av sporene på skiva framstiller bandet som litt schizo, det er ikke lett å plassere bandet. Men thrash er det, det er bare at de leker seg og blander inn litt mye ideer av og til. Det fungerer for meg, men det er nok noen som kan finne dette litt for variert. 

Låten etter, In The Shadow Of The Beast, er rett på sak igjen. Her er det uptempo og hardcora thrash som gjelder, før neste ut (Everything Ends) ankommer som en type powerthrashballade, men lengtende gitartoner og dynamikk i arrangeringen. De par siste er tilbake i den harde suppa, selv om sistelåten var veldig eksperimentell. En spennende låt, men fortsatt holder jeg en knapp på at mange vil finne dette for variert. Er du åpen for det er det ikke sikkert dette er det dummeste bandet å snuble over. 

Beneath@Facebook

6/10

Tracklist:

  1. Vengeance I Breathe
  2. Reasons Undefined 
  3. Blissfully Numb 
  4. Harvest Of Mankind
  5. Fear Vs Hate 
  6. In The Shadow Of The Beast 
  7. Everything Ends 
  8. Killed In The Womb 
  9. The Antidote