Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Black/Cell "Atonement"

av steinar selstø

Black Cell 20Selskap: Private

Release: 17.07.20

Bak prosjektet Black/Cell står Tom Hagen. Brorparten av arbeidet har han gjort selv, men enkelte innlånte krefter har bidratt i studio og med tekster. 

Black/Cell@Facebook

Bandnavnet er noe uvanlig, og det anser jeg som en artig greie. Det hinter likevel litt mot hva en kan forvente i form av første halvdel, ordet black. Tekstene har jeg ikke tilgang til, men titlene hinter i det minste om et religiøst tilsnitt. At black metalen har inspirert dette prosjektet rent musikalsk, tar jeg for gitt. 

Uttrykket er mørkt, og det låter tungt og trøkker bra. Ingen tvil om akkurat det. Den grimme vokalen kjøres, men i behersket og kontrollert form. Tempoet varierer jevnlig, og låtene innehar i ulik grad kjappe partier, smågroove, litt disharmoni eller det mer melodifokuserte. Miksen er kurant, og dette låter aldri repeterende.

Lyden er varm og kraftig. Jeg antar EP-en er snekret i et hjemmestudio, uten å vite sikkert, men dette låter drevent. De programmerte trommene er kraftfulle og står i stil til resten av instrumenteringen. Hvis man tenker black metal, og fans av sjangeren måtte tenke på å sjekke ut denne EP-en, så advares de likevel herved om at dette låter langt renere og penere enn hva man gjerne møtes med innen black metal. 

Så var det låtene, da. Hvor sterke er nå de? Vel, det er først og fremst her jeg strever litt. Det låter ikke svakt på noen som helst måte, men de tre sporene treffer ikke mange av nervene mine. Alle sporene har tilstrekkelig identitet. Overgangene kommer til fornuftig tid. Vokalen er gjennomført, men noe endimensjonal og føles litt safe. Og kanskje det er ordet? Safe? Låtene inneholder som nevnt partier av ymse slag, men det er ingenting som verken behager eller ubehager i særlig grad. De tre sporene blir i grunn bare gående og dure uten at jeg fester meg ved noe særlig, verken riff eller noe som hest annet. 

Når det er sagt, jeg tipper dette går rett hjem hos flere. Som nevnt, det låter fortreffelig godt gjennomført og proft, så sjekk gjerne ut. 

5/10

Tracklist:

  1. The Revenants
  2. Preacher
  3. Atonement