H Madd

Black Light Discipline "Death..."

av yngve

Bld Deathbythousandcuts Etukansi 1400px 300x300Full tittel: "Death By A Thousand Cuts"

Selskap: Raw Entertainment

Release: 07.03.14

Finske Black Light Discipline spiller en form for industriell rock, selv bruker de metal i forklaringen.

Jeg er ikke uenig i at dette har metal i seg, men det er ikke slik jeg hører det, metal. Isåfall er det en av ingrediensene de bruker, men margen her synes jeg mest låter som en gotisk og industrielt rockeband.

Black Light Discipline@Facebook

Lydbildet er bra, de har ikke voldsomt mye trøkk, men det er stort og pulserende, og det kler låtene veldig fint. 

Jeg hører en del referanser, både fra hin dager type Sister Of Mercy og lignende, og litt nyere band som Atrocity og våre egne Elusive. Men finnene er nok litt mer maskinelle i soundet enn Elusive.

Det som egentlig overrasket meg var at låtene holdt bra, de hadde litt levetid. I mange tilfeller hvor jeg lytter på slik musikk, er det fett, så dabber det av. Her var det litt motsatt; jeg synes det begynte litt smått, men etter noen runder vokste det på meg og jeg ble mer positivt.

Jeg føler ikke at klippet under her representerer skiva så bra, det er mange låter som er mye bedre. Men den er vel ikke langt unna i å peke veien om du er nysgjerrig på hva dette dreier seg om. Sjekk også teaseren som ligger lengre ned i anmeldelsen.

Greit, det var ikke heeeelt min greie, men samtidig liker jeg noe lignende, og av og til gjør det godt å ha en slik maskinell greie malende i rommet. Og som sagt, det fungerte også etter noen runder, og jeg er ikke fremmed for å spille denne flere ganger. Karakteren er nok kanskje en halv karakter over det jeg ville, men skitt au. Jeg vil tro at om du er bosatt i denne musikalske nabolagt, dette fort kan bli en god opplevelse, så ta min anmeldelse med en liten klype salt og prøv.

6,5/10

Tracklist:

 1. Intro
 2. Look at Me Now
 3. On Fire
 4. The Way We Wanted
 5. Under the Knife
 6. First Sign
 7. Freaked
 8. Electronic
 9. Hell Is Around the Corner
 10. Afraid of Tomorrow
 11. The Time Is Now
 12. Syviin Vesiin