Blås støvet av gitaren og gnu opp volumet!

av yngve

Tor Otto 20Vi kjenner godt til Tor-Otto fra programmer som Stjernepose, og ikke minst den tidligere traveren Pyro, og når jeg fikk nyss om at han var på gang med nytt rockeshow, var det påkrevd å dra litt i trådene og finne ut hva som befant seg i andre enden. Og programmet har oppstart 17. januar.

Du har altså tid til overs? Hva annet driver du med?

"Jeg har programmet Stjernepose Nrk P13 som heldagsjobb alle hverdager fra 9-11 sammen med Kjartan Ericsson, og det tar ganske mye tid siden det er en hel del research og mange musikalske gjester innom. Får jo spilt en hel del rock og metal der også. Så ble det plutselig ledig sendetid på kanalen fordi radioledelsen i Nrk vil satse mer på podkast og unge lyttere, dermed forsvant en del kvalitetsprogram, trist nok. Men da fant jeg ut at det er på høy tid Nrk igjen får et program som fokuserer på den harde delen av musikken igjen."

Og hva er navnet på det kommende programmet?

"Programmet får det rimelig korrekte navnet Gitar. Blir ikke veldig mye musikk som spilles der som ikke har gitar."

Helt ok, den gitarløse musikken har vel nok kanaler i dag :).

Vil dette være et program der du bestemmer alt innhold? Eller er det styrt i noen grad?

"Jeg kommer selv til å velge alt av musikk og innhold akkurat som vi gjorde i Pyro i gamle dager, så her er det en gedigen frihet når det gjelder hva som skal presenteres. Så får vi se etter hvert om det blir gjester og intervjuer etter hvert. Må nesten se hvor mye tid programmet tar på toppen av det andre jeg driver med i Nrk P13, men jeg skal uansett spille både kjent og ukjent, gammelt og nytt, norsk og internasjonalt."

Du nevnte sjangere, rock, metal, punk, men vil det være brede pensler her? At det også blir ytterpunktene innen metal, black, death, thrash?

"Jeg tenker det blir brede rammer og jeg kommer nok til å være innom alle de sjangrene relativt ofte. Det lages fremdeles mye svært bra i både hardrocken og i utkantene, og det er mitt mål å prøve å dekke hele spekteret. Og ikke minst få spilt en del nye norske band på veien. Alle interesserte, enten band, arrangører eller potensielle lyttere kan ta kontakt via e-m@il ."

Og hvordan er situasjonen med radio for tiden? Tapes eller vinnes det terreng?

"Det står bra til med radio, ser det ut til. Podkast er på vei fremover, men radiolyttingen holder seg veldig stabil, og i Nrk P13 har vi opplevd lytterøkning de seneste årene og det er jo veldig stas.

Alltid hyggelig, Yngve. Stå på med nettsiden. Det er viktig at sånne som deg holder det gående. Vi sees på en festival når viruset peller seg vekk."

Det gjør vi, og det er veldig vanskelig å slutte når man har holdt på lenge, haha, og noen må jo kjempe for banda som ikke har altfor mange plattformer å promotere seg på :).

Gitar Nrk Tor Otto 20 (1)