Rockforums B 80x500 210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Blasphemic Cruelty "Crucible of the Infernum"

av rune stordahl

A2825502224 10Selskap: Hell's Headbangers

Release: 20.07.2015

Da er det dags for flere blasfemiske grusomheter fra denne amerikanske trioen. Det er syv år siden forrige fysiske livstegn fra bandet, men de har på ingen måte mistet gnisten eller den aggressive brodden de hadde på debutfullengderen sin. Årets utgivelse er en EP/mini-cd bestående av tre egenproduserte låter og ei coverlåt av Sodom, med en total spilletid på drøye tyve minutter.

Selv om debuten ikke har blitt spilt på en del år, syns jeg likevel å dra kjensel på deres rå og krigerske Death/Thrash Metal. De går hardt ut fra første sekund og holder i grunn flat pedal til endes, noe som ikke er meg imot. Sjelen i riffingen deres ligger på åttitallet, og det tydeliggjøres av at Sodom-coveren ikke bryter så veldig mye med deres eget material. Lyd og produksjon derimot er et produkt av samtiden, og den kler det intense låtmaterialet deres helt perfekt.

En av styrkene til Blasphemic Cruelty er deres evne til å koble råskap og brutalitet med teknisk finesse, uten at det blir noe flinkis-opplegget ut av det. Og likeledes henfaller de aldri til det simple eller banale for å fremstå som et pågående og knusende treskeverk. Jovisst er det hektisk og det kan godt være at det på en (kommende) fullengder trengs en liten pustepause underveis, men det har vært null stress å kjøre denne EP-en både to og tre og fire ganger etter hverandre.

Blasphemic Cruelty@Facebook

Digger du nådeløs mitraljøse-tromming og uregjerlig riffing bør du gi Blasphemic Cruelty en sjanse til å maltraktere høyttalerne dine.

7/10

Tracklist:

  1. Imperium of the Lawless One
  2. Icons of Revolt
  3. From Crypts of Bloodlust
  4. The Crippler (Sodom-cover)