Karmøygeddon 24

Blastered, extremt og überfett!

av yngve

Blastered Fotograf Karolina Piwko

Bilde, fotograf: Karolina Piwko

Blastered er et norsk metalband, som spiller thrash, extrem thrash, og jeg har med rette skrytt av de. Låtene og kvaliteten på skiva som kom er av internasjonal klasse. I anmeldelsen skrev jeg blant annet at "...melodisnittet de har gjør at Blastered låter litt melodeath, men grunnlaget her er hissig og aggressiv thrash med elementer av både death- og blackmetal."

Da er det en glede å ønske dere velkommen til Heavymetal.no :). Livet er bra?

"Ja, her er det greit, friske og raske alle mann. Og alt vel hos dere? Vi kler i grunn isolasjonen ganske godt..."

Da vet vi at gøtta er introverte metalhuer, hehe. Og siden intervjuet ble gjort er det fortsatt en smittesituasjon gitt, godt de lager musikk som er smittsom.

Og det er jo ikke ukjente navn for meg eller leserne dette, får vi en liten fastfoodvariant på hva dere har gjort før?

"Bandet ble startet opp som et samarbeid mellom Stian, Christer og Eirik, som tidligere har spilt sammen i Inquested og Soulscarred. Vi gikk igang med låtskriving, og lurte etterhvert med oss Harald (Imbalance, Thorns) på bass, som vi kjenner fra tidligere konserter og barbesøk. Søken etter vokalist kom og igang etter en stund, og vi var veldig fornøyd med og få med oss et nytt bekjentskap i Audun (Foil, Audrvin) på laget."

Blastered@www

Og Blastered, det har tatt tid. Jeg finner bare en nyhet fra 2017 på dere, før jeg meldte inn denne skiva i mars. Hva skjedde?

"Ja, vi hadde et fint driv en periode, skrev låter til første skive, gikk i studio, mikset mastret og alt var egentlig på plass. Men, motivasjon og vilje døde litt hen etter dette, og det hele ble liggende i brakk frem til nå i vinter. Nå skal det sies at vi har fått såpass positive tilbakemeldinger på skiva at det klør litt i fingra. Vi håper å strukturere oss nok til å skrive nye låter og gi ut noe mer etter hvert. Vi kan avsløre at vi har mer godt materiale til overs etter forrige runde."

Og Top Room, ikke plukket et kjipt studio i hvert fall :), hva gjorde at dere valgte Børges krypinn?

"Vi har alle vært innom skiver som har blitt til hos legenden Børge, og det er heller ikke å forakte og få et etterlengtet besøk til verdens navle på Gran… Uansett, Børge ga oss en innføring i studio og utstyr, var med å mice opp og skru lyd på trommer, og etter det var vi selvgående. Vi bodde på en gjestegård like i nærheten og jobbet fra morgen til kveld i 5 dager. Hovedsakelig var det trommeopptak på agendaen, men vi fikk også re-ampet all gitar, samt gjort litt live gitar recordings og re-recordings. En morsom greie vi gjorde var å legge all gitar før trommer. Det bør ingen gjøre..

Stian la alt av trommer på fem dager og Audun la all vokal på et par dager, noe det står stor respekt av. Harald tok seg av bassen på et senere tidspunkt i Studio Casa Grimnes. Hele Top Room-opplevelsen var veldig inspirerende og noe vi gjerne kunne gjort igjen."

Dette er kun en digital utgivelse, ikke sant? Eller har dere trykket opp fysiske cd-er?

"Å nei!…… Vi har trykket opp èn kassett!

Ja, foreløpig er dette kun å finne på digitale plattformer, med et unikt unntak da vi har ett eksemplar på god gammeldags kassett, produsert og avlevert til en heldig utvalgt.Vi har ikke tatt noen kost på trykking, men vinyl er jo virkelig noe som hadde vært kult, og det var en plan å trykke vinyl på et tidligere tidspunkt. De planene døde også. Cds var aldri et tema."

Og det er ikke lett å plukke tekster her, hva er det som opptar Blastered?

"Tekstene er uten unntak skrevet av Audun, som kan fortelle at de tar for seg alt fra samtidsproblemer slik som informasjonsflyt og opinionsdannelse i forbindelse med sosiale medier, politikerforakt, samt mer personlige temaer som fiendtlige holdninger og frustrasjoner. Grobunn for alt som hører metall til!"

Navnet da? Det er jo ikke stort med blasting, legger dere noe annet i valget?

"Navnet er like gjennomtenkt som resten av prosjektet. Det ble til under is, og lagt der rett etterpå. Uff nei, hehe. Når vi husker tilbake så var Through a Serpent’s Eye første demo som ble klar, da kalt Blasterd. Derav fulgte en lang krangel om bandnavnet. Blasterd eller Blastered ;).

Det hele var bygget på interessen for fjollete og festlige arbeidstitler. Antithesis hadde fødenavnet To laks i vesten f or å nevne et eksempel. Til slutt ble vi enige, og navnet var i boks.

Apropos trommetakten blasting, så ligger det ikke mye slike tanker bak bandnavnet. Blastbeats dukker forøvrig opp rett som det er."

Med blant annet Imbalance og Inquested i tankene, er det ikke sjokkerende at thrashen grenser mot extremmetal. Hva er det som er så appellerende i å spille thrash the extreme way? Er det fordi det gjør seg bra live? Får dere ut mer aggresjon? Det krever jo ganske greit med skills og utholdenhet å fyre av dette gjennom en hel konsert.

"Hvordan dra thrash lenger? Legge til en ekstrem vri tenkte vi.

I utgangspunktet ble hele prosjektet starta for å rett og slett spille noe mer ekstremt, og thrash er kjærkomment for flere av oss. Alle band vi tidligere har spilt i, har hatt store deler av 80s thrash i seg. Vi utvikler oss videre fra dette, og veien blir da enten å gå hardere og fortere, eller den andre retningen som ikke er noe alternativ for noen av oss. 

Å spille noe krevende, noe helt i grenseland, men likevel få det til å låte, er veldig tilfredsstillende. Det har liksom aldri handlet om at vi har så mye aggresjon som skal ut, det er mer å se hvor langt man kan dra det og likevel bevare musikalitet. Og ja, det krever utholdenhet he-he. Som, hvis vi husker rett, ikke kommer av seg selv. Stødig oppvarming er løsningen. Og aquavit."

Nå vet jeg at dere både liker thrash- og deathmetal, men hvor er hjertet plassert? Om dere må vippe skålen en av veiene?

"Oioi, det er et tricky spørsmål.

For oss er kvalitet så og si alt som kreves for at vi skal sette pris på diverse musikk. Sjanger og stil er egentlig lite avgjørende. Hvis vi synes det er spennende og vågalt og alt det fungerer er vi happy campers. Må vi vippe, går skålen i gølvet og knuses i uante skår, he-he. Hjertet er plassert blant bra låter, som finnes i både thrash- og deathmetal. Eventuelt bare brutal metal."

Er det band/artister som har betydd mye for dere som band, eller enkeltvis, og som preger det dere holder på med nå?

"Vi ville nok ikke vært der vi er i dag uten Metallica, Slayer, Testament, Megadeth, gammal Sepultura, Emperor, Death, Dimmu, Mayhem, Bodom. Og Maiden, Priest... Det blir altfor mange til å nevne alle."

Blastered 20

Med skiveprosessens tempo er det kanskje ikke krise med denne pandemien, konsert er vel i 2022 😊. Men seriøst, satte Covid ut noen planer dere hadde lagt? Og hva kan vi forvente når smitteskyen blåser bort?

"He-he, ja, konsert blir tidligst i 2022. Nei, Covid har nok ikke spolert noe for bandet sin del. Vi har kanskje hatt mer kontakt innad i bandet pr nå enn tidligere, da vi sitter inne uansett, og bor godt spredt rundt om på østlandet."

Flott, tusen takk for at dere hadde tid å avse, og for at dere ville henge her på Heavymetal.no. Har dere noen avsluttende ord, krangler som bør avgjøres, rosende ord, linker, merch, her er definitivt et bra sted å legge igjen alt slikt:

"Først og fremst takk for at du fortsetter å holde Heavymetal.no i live. Vi er alle innom og leser anmeldelser og diverse nyheter ukentlig. Kudos!

Utover det oppfordrer vi alle til å sjekke ut ny musikk, uansett sjanger, gjerne utenom det mest kjente og kommersielle. Dra på konsert, drikk en bayer, kos deg, og kjøp deg ei skjorte og no vinyl da vel!

Følg med på websidene våre, Youtube og fjesbok for sporadiske, men magiske, oppdateringer. Vi er også å finne på de frie sosiale nettverkene HER ."