210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Blaze Bayley "The Redemption of..."

av yngve

Bayley 18Full tittel: "The Redemption of William Black (Infinite Entanglement Part III)"

Selskap: Blaze Bayley Recordings

Release: 02.03.18

Bayley leverer et bra album, dette er godt håndverk.

Problemet han fikk noen ganger i Maiden var jo at låtene kanskje ikke passet stemmeleiet, men jeg husker han som en kledelig vokalist i Wolfsbane, og når jeg første gang hørte Silicon Messiah tilbake i 2000 husker jeg at jeg likte den, og at bitene falt bedre på plass. 

Blaze Bayley@Facebook

Låtene er en blanding av Maiden og en klassisk metalsak, ispedd litt powermetal. Og lyden funker, låtene er bra, de engasjerer og det var ingen øyeblikk jeg følte for å skippe eller slå av. De flyter godt, og flere her ser jeg for meg funker bra live.

Bandet, og Blaze, har fått et solid rykte for å levere live, være standhaftige og alltid i godt humør. Det er ikke en gang jeg har hørt noe negativt fra de som har arrangert konserter med fyren, og samlet vil jeg påstå at han har klart å opparbeide seg en bra working class-status; hardtarbeidende, solid og med blikket rettet framover. 

Stemmen er mørkere, den ligger bra  plassert, og han har en dyp og ærlig vokal. Bandet ligger mellom den solide og typiske metallen og løp som flere powermetalband burde misunne. Det er inkludert en fortellerånd her, med monologer, noe som frisker opp. Og skaper en helhet. Jeg kjenner ikke til konseptet, om det er et. Jeg har heller ikke fulgt med veldig godt i årenes løp når det gjelder Blaze' soloskiver. 

Nå er Maiden også i fokus for herren, med turnering på sin periode i bandet, pluss konsertvirksomhet på eget materiale. 

7,5/10

Tracklist:

 1. Redeemer
 2. Are You Here
 3. Immortal One
 4. The First True Sign
 5. Human Eyes
 6. Prayers of Light
 7. 18 Days
 8. Already Won
 9. Life Goes On
 10. The Dark Side of Black
 11. Eagle Spirit