Karmøygeddon 24

Blaze of Perdition "Near Death Revelations"

av rune stordahl

A1597360257 16Selskap: Agonia Records

Release: 26.06.2015

Polakkene leverer sitt mørkeste album så langt i karrieren.

Blaze of Perdition ble i november 2013 utsatt for en alvorlig ulykke, men i stedet for å gå til grunne har de brukt ulykken til å vokse seg større og sterkere. Det står det respekt av. Og Near Death Revelations er deres måte å bearbeide hendelsen på.

Det har blitt et omfangsrikt og kompakt album, hvor låtene i gjennomsnitt ligger rett under ni minutter og er spekket til randen med riff av solid karakter. Her er det altså ingen lange ventepartier fylt med tilfeldig kontentum eller Dark Ambient for å enten dra låtene ut eller gi dem et episk snitt. Da fikser de det heller ved å roe ned både trommene og hissigheten på gitarriffene, uten at de slår av vrengpedalen. Det er riktignok et par plasser hvor de tar låtene helt ned (blant annet i åpningslåta, og avslutningssporet Of No Light) før de smeller til igjen, men det er så smakfullt gjort at jeg vanskelig kan høre hvordan de skulle fått til den kontrasten uten å gjøre det på den måten.

Bandet er på sitt beste når de lar den aggressive siden få fritt spillerom, men generelt sett er musikken sentrert rundt half-time feel og atmosfære, ikke intensitet og hissighet. En konsekvens av dette er jo, som nevnt over, at effekten av de brutale partiene blir enda mer voldsom når de først inntreffer. Et glitrende eksempel på dette kan låta Into the Void Again stå som eksempel på. Tempomessig er den en mid-tempo rocker med streit rocketakt på trommene og beholder den vibben selv om de fyller på med doble basstrommer innimellom. Men så, i det låta bikker fire minutter, slipper de løs et rabiat sinne som er så forløsende at det gir frysninger på ryggen. De makter sågar å gi partiet stemningsvariasjoner uten at de mister intensiteten. Og hvis det er noe jeg savner på skiva, så er det flere slike partier.

Presseskrivet mener på at hvis du liker Watain, Funeral Mist og Deathspell Omega så kommer du også til å like Blaze of Perdition. Jeg syns ikke bandet er en kopi av noen av dem, men de deler absolutt fellestrekk når det kommer til visuell estetikk, lydproduksjon, komponering og vokalprestasjon. Nikker du anerkjennende til namedroppingen vil jeg si at Near Death Revelations absolutt måler muskler med flere av skivene til de bandene.

Blaze of Perdition@Facebook

8/10

Tracklist:

  1. Królestwo niczyje
  2. Into the Void Again
  3. When Mirrors Shatter
  4.  Dreams Shall Flesh
  5. Cold Morning Fears
  6.  The Tunnel
  7.  Of No Light