Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Blind Channel + Rock Band From Hell (Oslo, 24.04.24)

av yngve

Blind Channel Oslo 240424 Foto Anniken Oline Brandal (1)

Bilde: Blind Channel

Turen i kveld går til Oslos kjernescener ved Rockefeller, kveldens venterom ble John Dee, en av byens mest intime konserthaller. Men det gir en helt annen feeling på hva kvelden har å by på.

Foto og anmeldelse: Anniken Oline Brandal

Du finner flere bilder HER .

Køen utenfor begynner så vidt å snirkle seg rundt hjørnet når dørene åpner, og folk begynner å trekke seg inn. 

Kveldens gimmick er punk, voldelig pop og noe annerledes for meg personlig. Ut ifra hva jeg har hørt, faller dette under punksjangeren, så nysgjerrigheten rundt begge band øker. Personlig har jeg ingen kjennskap til Rock band from Hell, mens Blind Channel kjenner jeg fra deres deltakelse på Eurovision i 2021. Så som mange andre hørte jeg mye på dem, men det har dessverre falt ut med årene da andre band har fanget interessen, og feelingen på det tyngre har fenget mer.  Med dette grunnlaget ser jeg frem til å høre begge live, og se om de kan endre litt på skepsisen jeg hadde ved ankomst.

(Det skulle opprinnelig være 3 band i kveld, men Ghøstkid godtok en booking med å være support på Black Veil Brides USA-turne).

Rockband From Hell Oslo 240424 Foto Anniken Oline Brandal (1)

Bilde: Rockband From Hell

Første gjeng ut på scenen i kveld var den finske pop punk trioen Rock Band From Hell. Denne trioen består av Mikko Nykänen på trommer, Jani Tillman på gitar og vokal, og Jere Siivikko på gitar. Dette er deres første turne utenfor Finland, og de viser stor glede for å få spille for oss i Oslo. 

De kommer sprettende ut på scenen og kicker i gang kvelden med låten MIA, en låt som får rytmen til å rocke rundt i kroppen. Med en energi som sprer seg over den lille scenen i Oslo,  trekker dette publikummet inn og de hyles i takt med bandet.  MIA minner meg om en amerikansk chickflickfilm med et good-girl gone punk moment, men jeg klager ikke. Den er rett og slett så fengende at jeg føler takten på bandet mens jeg knipser bilder i den trange piten.

Siden det er ett band mindre i kveld, så gir dette RBFH en lenger setlist, og de kan vise mer av musikken de har lagd og muligens kommer til å lansere senere i år. En av kveldens favoritter er låten Fed Up, som vekker en angstfylt tenåring i meg, og muligens i flere av publikumet.

Rockband From Hell Oslo 240424 Foto Anniken Oline Brandal (2)

Bilde: Rockband From Hell

Trommer Mikko kjører videre med en cover av låten Freestyler, som ble laget av gruppen Bomfunk MC´s i 1999, og det rockes skikkelig. Publikum gone wild under soloen, og er en soleklar vinner av underholdning. 

De avslutter med låtene Why Dont You Die og Cloud9. Første nevnte henter mye inspirasjon fra Blink-182, som også nevnes i sangen med å sitere låten Bored to death by you, en sang med Fuck you-attitude som treffer de aller fleste en eller annen gang i livet.

De takker for seg, og det blir en aldri så liten pause hvor de gjør klar scenen til kveldens hovedshow. Dette gir folk tid til påfyll av det flytende gull og en liten dopause eller luftetur utenfor.

Lyset spretter på scenen, så det er bare å smyge seg tilbake i piten sammen med de andre fotografene og gjøre seg klar for en noget trangere oppsett på scenen når hovedshowet ankommer scenen.

Kveldens siste og største akt er det finske posthardcorebandet Blind Channel består av hele 6 medlemmer; Joel Hokka med vokal, Niko Moilanen med vokal, Joonas Porko på gitar, Olli Matela på bass, Tommi Lalli på trommer og Aleksi Kaunisvesi som DJ. Blind Channel beskriver musikken deres som voldelig pop, og jeg sier meg enig i den påstanden. 

De starter med låten Deadzone, som har en del electronika vibber i seg, og er mikset med noe Papa Roach sine tidligere dager. Den trekker rockefoten, og man får lyst til å svinge seg rundt i lokalet. Videre på listen kommer de til låten jeg kanskje har hørt mest på før de dabbet av, og det er sangen Over my dead body. Dette er en sang som handler om å følge sine drømmer, og andre kan prøve, men det er over my dead body, keep dreaming. Den har en rap og en rytme som får det til å dirre i nakken, og man vil rocke til den godt.

Blind Channel Oslo 240424 Foto Anniken Oline Brandal (2)

Bilde: Blind Channel

De har en lang setlist med hele 20 sanger, nye, gamle og coverlåter, men tematikken er mye av den samme igjennom alle låtene deres da bandet ble dannet mens alle hadde sine demoner å fighte imot. Sangen Died enough for you handler om nettopp det å jobbe imot demoner, avhengighet, og å ta kontroll over seg selv igjen. Ikke la seg dømme av andre eller la de vinne over deg. 

De har tidligere covret låter fra større artister som er innenfor popsjangeren, som f.eks Anastasias 'Left outside alone', men i kveld gjorde de et veldig bra cover av System of a Downs 'B.Y.O.B', som er en tyngre sjanger enn hva de selv produserer, men de gjorde sangen justice med dere versjon. 

De kommer til låten Balboa, som er en mer heavy låt av gruppen, og man får referanser fra Rocky Balboa, overlevelsesinstinkt og overvinne utfordringer. 

Kveldens siste låt ut er Darkside, som de tok 6. plass i Eurovision i 2021, en låt som gir fingeren til verden og inviterer til the Darkside. Dessverre gikk jeg glipp av denne da jeg måtte reise tidligere.

Alt i alt var denne konserten noe helt annerledes enn hva jeg så for meg før jeg kom til John Dee. Jeg visste at dette var en punky aften med mye FU til verden, og vel så mange flere, men at jeg skulle gå herfra med en svette t-skjorte etter bilder i piten og rocking på gulvet blant publikum? Jeg kan helt ærlig si at punk har blitt lagt til på mine spillelister, og jeg kommer til å anbefale både Rock Band from Hell og Blind Channel til de som ønsker noe nytt og funky.