Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Blodsmak "Gjennom Marg Og Bein"

av yngve

12540655 969884369727290 8277117753075011957 NSelskap: Crime Records

Release: 11.03.16

Norskspråkelig tung rock, med folkelementer.

Dette er ørlite utenfor mine preferanser, eller kanskje heller de rammene jeg vanligvis jobber innenfor. Jeg hører ikke mye på rock, i dette tilfellet tung, som drar morsmålkortet og balanserer mellom å være relativt ufarlig og til å framstå som ganske så røffe. 

Jeg tror og håper Blodsmak kan appellere til en bred masse musikkjøpere, at de klarer å treffe der de sikter - for når man tenker på hvor store mange norske rockeband har vært her hjemme, er det et potensielt stort marked. I den norske festivalfloraen for eksempel, er nok dette prima vare. Jeg var dessverre ikke på konserten bandet kjørte i Kristiansand nylig, men fikk tilbakemeldinger som tyder på at jeg krysser fingrene for at det klaffer neste gang. Det er altså et band som funker live, og slik jeg skjønte det, er litt hardere live. 

På skive er det også et band som freser og flekker tenner, men i min verden er nok Blodsmak fortsatt ikke et band som krangler seg inn i kjernen av musikksenteret mitt. Men, det er gjennomført, både imagemessig og når det gjelder cover. Ser man på livebildene og platecoveret, lytter litt på tekster, ender man opp med å skjønne at produktet Gjennom Marg Og Bein er ganske så bra. Det er naturligvis alltid snakk om personlige preferanser, og om du første er der Blodsmak er, kan det godt være du omfavner denne som en av de store norske i år.

Som en blanding av Tømmermenn og Odd Nordstoga kanskje? :)

Jeg synes nok bandet var best når de var som hardest, men er kar til å se potensialet som ligger her. Produksjonen er på plass, man kjenner selvtilliten fysisk når de durer av gårde, i enkelte øyeblikk er det rett før man ser ballene henge ut av høyttalerne :). Men samtidig, vokalen, som er bra, har ikke den kraftsalven jeg personlig hadde ønsket. Den er der tidvis, men er ofte det som gjør at bandet nok faller litt i skuffen for radiovennlig tungrock for meg. 

Jeg får av og til litt tyn for å være for ærlig, men håper det skinner gjennom at jeg hører kvalitetene Blodsmak har. 

Blodsmak@Facebook

27. mai spiller forresten bandet på John Dee, sammen med Rammsund.

7/10

Tracklist:

  1. Fåfengt
  2.  Heimsøkt
  3.  Under Mørke Tyrirot
  4.  Daud Manns Bøn
  5.  Finn Kvila
  6.  Bang Bang
  7.  Framandkar
  8.  Giljotin
  9.  Mørkemann
  10.  Høyrde Me Skål