Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Blues Pills (Sandnes 05.12.14)

av yngve
Img 2516Img 2623

Bandet leverte en enormt bra konsert på Tribute i går, 5. desember, og foruten et par kaklehøner og noen overivrige multitaskere, var publikum slik jeg så det storfornøyd, alle som en. Jeg hadde gledet meg sykt til denne jobben, ikke bare fordi skiva ruler, også fordi jeg hadde sett en del liveklipp på nett og fisket inn denne digipacken som inkluderte en bonuskonsert på dvd.

Meg og noen kompiser freste nedover mot Sandnes i et par biler, utgangspunktet var Kristiansand, så vi snakker syv timer fram og tilbake, det er, om man setter det hele litt i perspektiv, litt absurd. Men, Blues Pills trigget mitt musikksenter, da er det ingenting som får lov til å komme i veien.

Strengt tatt kunne denne anmeldelsen vært kort, for bandet leverte en lytefri konsert, fullspekket med feite grooves, korrekt sound og en lydproduksjonen som var rå! Nivåene la låtene slik at alt kom til sin rett, og det var et sluttresultat som faktisk kan måle seg med studioversjonen av bandet. 

Blues Pills@Facebook

Elin er en utrolig karismatisk og vakker frontfigur, hun synger med sjel og framstår som en blanding av Joplin og Plant. Og når hun ikke synger, tar hun helt av med bevegelser og tamburin, og det er synlig at hun digger sitt eget band. Denne gleden, spillegleden, smitter over fra bandet til oss i salen, og man hører og opplever et band som oser en genuin kjærlighet til musikken sin. 

Trommeslageren, denne svenske 21-åringen, spiller så bra at de fleste med kraftigere skjeggvekst enn ham bør følge med, her er det hauger av tips om hvordan man kan groove og traktere trommene på en frekt bra måte. Og bassisten? Ikke få meg til å starte! En lyd som bare var bankefet, bassganger som styrket bandet og et samarbeid med trommene som mange bare kan drømme om. Gitaristen, også han bare en ungspire, tror det ble nevnt at fyren var 19, 19!, har en spillestil som er kalkulert og etter boka, men det han gjorde gjorde han kult. Og soloene løftet det hele flere hakk opp på kvalitets-stigen, 

Sammen er de dynamitt, og det merkverdige er at de er like sterke og viktige brikker alle som en. Alle leverer sine biter av musikken på en perfekt måte, de spiller bra sammen og ender opp med å bli et band uten hørbare svakheter.

Les anmeldelsen av debutskiva her

Om det var noen minus med kvelden? Kjøreturen var jo litt lang, det var relativt dyrt å stå parkert i Sandnes, litt kjølig var det jo, kaffen litt dyr (etter min standard), vinylene var utsolgt når jeg fant ut hvor merchstanden var (!!!)...men når det gjelder Blues Pills? Nope, det var kun en ting som irriterte meg grønn, at det var for kort spilleliste, jeg hadde med glede stått der om de hadde bestemt seg for å kjøre alt om igjen. Easy.

Jeg vil benytte anledningen til å takke Tribute for at fotograf Lars og jeg fikk komme og overvære denne konserten!! Og takk til mine reisekamerater. Og til slutt, og ikke minst,. tusen takk til bandet for en fet skive, fetere konsert og gaven de formidler med musikken sin.

Alle foto: Lars Normann

Img 2626Img 2554

Img 2450Img 2351Img 2516