Karmøygeddon 24

Brasil-Blot

av yngve

Blot 17 Foto Marori MorningstarKristiansandsbandet Blot fikk nylig beskjed om at de var på plakaten hos festivalen Thorhammerfest. Dette er såpass kult at jeg like godt sjekka inn med gjengen for å lodde stemningen og litt av bakteppet for at de fikk jobben.

Bilde, fotogaf: Marori Morningstar

Thorhammerfest@Facebook

Hvordan fikk festivalen i Brasil akkurat Blot på blokka tror dere?

"Det er vel rett og slett gjennom en rekke heldige hendelser. Hun som jobber med oss har et vennepar i Brasil som anbefalte henne å ta kontakt med festivalen, da de mente Blot ville passe perfekt inn. Dette ble gjort, og ikke lenge etter festivalsjef mottok albumet vårt, ble vi invitert til å co-headline festivalen med beskjed om at de dessverre allerede hadde booket headlinere. Ikke verst for et band som på det tidspunktet kun hadde spilt live 2 ganger før; releasepartyet på Kick, samt på Midgardsblot Metal Festival i fjor. Paret vi nevnte tidligere var med oss på Midgardsblot i år, så må innrømme det ikke var lett å holde på hemmeligheten for dem, men vi fikk det til!"

Og av det dere har gjort, online og på festivaler/konserter, hva tror dere har befestet Blot best? Slik at folk som denne festivalen får ørene og øynene oppe for dere? Er det en balanse?

"Det har nok vært en kombinasjon av alt, men spillejobben på Midgardsblot er vel noe av det som har befestet Blot mest, både på grunn av internasjonalt publikum og god pressedekning. Ilddyrking høstet jo også god kritikk fra fjern og nær, den ble jo til og med stemt frem til årets utgivelse på Norskmetal.net, så det har jo også klart bidratt. Ellers er vi heldige med venner som har pakka med seg promopakker i sekken når de har dratt ut i verden og delt ut, klart dette også har hjulpet oss masse. Så stor takk til dere det gjelder, dere vet hvem dere er!"

Les intervju med Blot HER , der er det link til anmeldelse av 'Ilddyrking' også.

Blot Ilddyrking 15

Og når skjer dette? Og ser dere for dere en skikkelig smørje av logistikk og papirarbeid i forkant? He-he.

"Spillejobben på Thorhammerfest er 1. mai 2018. Festivalen i Sao Paolo er inndelt i en akustisk- og en metaldag, vi spiller naturligvis på sistnevnte. Heldigvis har vi noen som tar seg av logistikk og papirarbeid, så satser på hun har kontroll 😊."

Det er langt å dra for å spille type timen pluss, selv om cd-headline kanskje trigger litt mer, ser dere det absurde i å dra såååå langt og "bare" bruke en liten prosent av den totale tiden på scenen?

"Vi gikk noen runder med oss selv på dette, men nå er det heldigvis ikke meningen å fly til Brasil, gjøre spillejobben for så å returnere hjem dagen etter. Vi ble tilbudt å gjøre en gig til i Porto Alegre, men valgte takke nei da logistikken rundt det ble litt verre. Dette blir rett og slett en bandferie med spillejobben som bonus. Festivalen har lagt til rette for å ta godt vare på oss, så vi satser på en knall uke i Brasil."

Skal dere bruke tiden på noe mens dere først er der? Spre navnet, etablere kontakter?

"Planen er jo naturligvis å få promotert Blot videre, samt etablere nye kontakter, men det skal også være tid til å slappe av å nyte landet og hva det har å by på da vi størstedelen av tiden skal bo i et strandhus i naturskjønne omgivelser. Vi er allerede invitert med på diverse sammenkomster, så tror i hvert fall ikke vi kommer til å kjede oss."

Vi ønsker bandet lykke til, satser på at vikingene ikke får solstikk der nede i Sepulturas hjemby :).