210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Breidablik "Omicron"

av yngve

Breidablikk 20Selskap: Private

Release: 29.02.20

Mer stemningsfull lyd fra Morten og Breidablik.

Sist jeg var innom dette, slo jeg fast at dette var "...ambient og flytende, i grenselandet for Heavymetal.no." og at Morten driver rundt i et "...lydlandskap som er vanskelig å ikke like, men samtidig er det svæææært lite variasjon her. Det er elektronisk musikk, og tuftet på noe som jeg velger å kalle soundtrackmusikk. Kunsten her er å gjøre lite med mindre, og få det til å funke. Som en evig loop av det sedate lydspillet i serien Stranger Things."

Les anmeldelsen av Nhoohr HER.

Morten (synth/akustisk gitar/programmerer trommer) og Håkon (elektrik gitar/fløyte) takler dette landskapet svært bra, for det stemmer bra også denne gangen. Mulig er de litt dypere inn i stjernetåka, men fortsatt er dette svært velfungerende. Og dette er et sound som mange extreme band leker seg med, som et element, her får du dette konsentrert og uten innslag av metal.

Den akustiske gitaren som avslutter del 1 er kanontøff. Etter en lang reise var det virkelig en perle å dryppe litt slikt på tampen. Og de to sporene som er her fungerer som et soundtrack, og siden det er ganske jevnt og behagelig, brukte jeg en del tid på å klare å fokusere. Tankene fløt av gårde, og jeg brukte musikken som underlag når jeg arbeidet redaksjonelt. Og det som slo meg var at balansen mellom at det ikke stjal oppmerksomheten fra det jeg gjorde, og ikke forsvant inn i bakgrunnen, var vanvittig kløktig vridd på plass.

Som sist er det vanskelig å karakterfeste noe slikt. Litt fordi jeg ikke graver her til vanlig og ikke har mange referanser, men det er for meg en manko på punktene jeg trenger for å vurdere noe slik jeg vanligvis gjør. Opplevelsen og slik sinnet mitt ble etter en tur med Omicron dog, den står til pallplass.

Fløyta på del 2 var knall, den minner litt om slik Anna i Änglagård bruker den på de rolige partiene. Og ved femminutteren her kommer det et flott parti som er balsam for huet. 

For å finne mer dyptgående anmeldelser fra nisjeryttere, surf gjerne og se hva du finner.

Breidablik@Facebook