Karmøygeddon 24

Children Of Bodom "Worship Chaos"

av yngve

10924693 10153059764708737 5028339194325716590 NSelskap: Nuclear Blast

Release: 02.10.15

Denne ble jammen liggende lenge, men, optimalt bør egentlig skiver ha flere måneder med lytting før man begynner å synse.

På en eller annen måte ble denne nedlastingen liggende gjemt, jeg kom over den tilfeldig en dag, eller natt, når jeg satt og lyttet gjennom litt musikk på jobb. Så, sånn er det. Men jeg tror ikke det gjør stort, for bandet har allerede befestet sin posisjon og er ikke avhengig av et lite norsk metalmagazin for å selge kopier. Og fansen har vel allerede fisket inn sin kopi tenker jeg. Dessuten er det ikke stort jeg gidder å bry meg med deadlines og releasdatoer når jeg bruker fritiden - og selskapene ikke anerkjenner meg uansett. 

Nok klaging. 

Hva har Finlands store metalsønner disket opp med på denne skiva? Kaostilbedelse? Er det kaos? Ikke i nærheten en gang, ikke musikalsk ihvertfall, for bandet ligger og basker seg i et relativt trygt terreng. For mange vil nok dette høres ut som ganske extreme saker, og det stemmer forsåvidt, men skreller du bort den røffe vokalen og noe av lydbildet, er låtene ganske streite. Og Children Of Bodom synes jeg ikke gjør så altfor mye forskjellig fra sist. De er med andre ord ikke veldig spennende å følge, ikke for meg ihvertfall.

Det instrumentale er som vanlig helt på stell, og det er, om man tar seg tid til å høre, mange frekke detaljer i gitaravdelingen. Men som skive, låter, helhet, synes jeg dette blir for kjedelig, for intetsigende. Så får du heller piske meg litt over nettlinja, for jeg har mye større sans for slik de la fram metallen sin i starten, den gang dette bandet faktisk var ganske innovativt. 

Children Of Bodom@Facebook

Men, det er ikke en ræva skive bare fordi jeg ikke kneler, selv om jeg synes låtene går og går uten å gjøre for stor skade - I Worships Chaos' største fiende er mengden band og utgivelser som kommer. Jeg tror rett og slett ikke det holder å slippe en bra skive og ha et ok kjent navn, det er så utrolig mange om beinet, og da trenger de etter min mening litt mer spenning i låtmaterialet.

6/10

Tracklist:

  1. iHurt
  2. My Bodom (I Am The Only One)
  3. Morrigan
  4. Horns
  5. Prayer For The Afflicted 
  6. I Worship Chaos
  7. Hold Your Tongue
  8. Suicide Bomber
  9. All For Nothing
  10. Widdershins