Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Claimstaker "Bury Us in Shadows"

av yngve

Claimstaker Album 22Selskap: Binary Sounds Production

Release: 01.04.22

Claimstaker@Facebook

Oslobandet har en flott melodisk understrøm i den mørke og tunge metallen sin. Tunge coreriff med biter av doom og sludge drypper fra kroppene. 

Jeg hadde en sak på denne gjenge når de meldte inn denne utgivelsen, og jeg føler på mange måter at sitater fra den teksten forklarer mye:

  • "....knusende tyngde, store melodiske lydlandskap og velplassert aggressivitet."
  • "Med nakkeslengfremkallende riffing og en no holds barred-tilnærming, er Claimstaker klare for å bringe sin smeltedigel av hardcore, progelementer og metall til folket."
  • "... knusende tyngde, enorme melodiske lydlandskap, en hardcoretilnærming og velplasserte riff."

Etter en underwater-ambient intro, drar de ut på tur. All About The Numbers er ikke min favoritt, men den setter en ok tone for det som kommer. Jeg likte meg best når de dro på litt, som på Darkness Beyond Salvation. Men det er mye her som er bra av det tyngre, og det er det som ofte gjør at jeg fant bandet spennende; de kontrastene som skapes. Breakdownet på nevnte låt minner litt om Purified In Blood, og det er jo et flott pluss i margen. 

Bandet kommer ut fra Timeworn, et band jeg likte godt. Og Claimstaker har medlemmer fra blant annet Eskatol, Summon the Crows, Higgs Boson, Blodspor og From Below, og som påpekes blir et "...sonisk knyttneveslag, som både omfavner melankolien så vel som brutaliteten."

Melankoli og brutalitet, det er to ord som virkelig beskriver dette slippet, og hører du litt å skiva, finner du mye føleri og lag med smerte under det brutale. 

The Empty Quarter drar godt fra de andre når den avspilles, tyngden der synes jeg har hint av Crowbar. Og med den typiske vokalen for slike band, den grove, hese med en melodisk nerve.

7,5/10

Tracklist:

  1. Reign Acrostic
  2. All About the Numbers
  3. Brevity
  4. Darkness Beyond Salvation
  5. The Empty Quarter
  6. Outliers
  7. Bury Us in Shadows