Clove Hoof "Age Of Steel"

av arni sørlie

Clove Hoof 20Selskap: Pure Steel Records

Release: 24.04.20

Når Nwobhm sklir over i tøff powermetal.

I West Midlands har Cloven Hoof holdt koken siden 1979, og etter jevnt og trutt med slipp siden 1982 sitter vi i dag med Age Of Steel i spilleren. Det har vært en ganske solid utvikling i bandet fra mer renspikket Nwobhmtil moderne powermetal. Hardere og tøffere for hvert slipp beskriver bandet godt. 

Clove Hoof@www

Når man ser på coveret, er det ikke så unaturlig at de sparker showet i gang med pådriveren Bathory. Det er sjelden bra match der, og da har man etter min metalforstand et godt utgangspunkt. Når det i tillegg er litt mørkere tonaliteter og en råskap jeg savner hos mange rene powerband, da er spenningen stor på hvor det går videre.

Alderly Edge heller lengre mot den klassiske ufarlige poweren men de henter inn litt råskap i refrenget. Det er her det er mye tradisjonelt i kompet, og mange vil kanskje tenke Gamma Ray når de lytter? Kanskje ikke den verste sammenligningen sjangermessig på generell basis?

Cloven Hoof har teken på låtskrivingen, og er utrolig flinke til å krydre opp med frekke bridger og refrenger som løfter låt etter låt. Selv fikk jeg hitmateriale feelen på Apathy, og det er ganske rart for det er en låt litt mer hardrock enn mye annet på platen. Som nevnt innledningsvis er det i bunn og grunn et Nwobhmband, men om de rett som det er riffer og groover i lende så har de et sound og en produksjon som vipper de noen hakk opp på hardhetskalaen….hvis det finnes en slik skala?

Man blir aldri lei når Age Of Steel er i spilleren for variasjon mellom pådriv, tungt og helt nedpå er godt balanser. De små originale innsalgene er det også nok av, som for eksempel balladen Bedlam med sitt originale vers. Mye av skylden for variasjon skal vokalist George Call få æren for. Fra de tradisjonelle vokallinjene man nesten hører hva som kommer før det kommer, til powerscreams av beste kvalitet, til rene partier med en stemme som oser fartstid og identitet. Selvfølgelig får man plenty av fete gitarsoloer, synthtepper og linjer som fyller ut, og ikke minst twinsolos.

Første halvdel av Age Of Steel innehar nok mest originalitet og spenstige vrier, men siste del er slettens ikke verst hvis man er fan av moderne powermetal. Spiser ørene dine alt fra Nwobhm, til hardrock til heavy til power, da får man ca. litt av alt det på Age Of Steel.

7,5/10

Tracklist:

Bathory
Alderley Edge
Apathy
Touch the Rainbow
Bedlam
Ascension
Gods of War
Victim of the Furies
Judas
Age of Steel