Karmøygeddon 24

Cognition "Spiral of Deception"

av yngve

11150324 905532452837438 8914361168793378195 NSelskap: Hibernacula Records

Release: februar 15

Jon Henning Orten er tilbake med nytt Cognition-album, denne gangen med selskaplogo påført. 

Og siden sist har det blitt utført en del kvalitetshevninger. Det er langt på vei mye bedre enn tidligere, og uten at jeg husker om jeg har anmeldt ep-en fra 2012 (Black Horizon), vet jeg at albumet fra to år før det, Omnipotent, fikk litt hard medfart av meg :).

Det er en mørk form for extrem metal, det er en hel del thrash i grunnvannet, det er også kraftige spor av death metal her. Bandet har fått noen tilbakemeldinger som peker mot Entombed, og det er ikke feil å kanskje trikse litt av svenskenes metal inn her, som en forklaring, men det helt store svenskekicket fikk jeg ikke. Det er en stemning her også, en dyster sak som pirrer samtidig som det løfter musikken til bandet inn i en annen sfære. En touch av noe industrielt, noe maskinelt. 

Cognition@Facebook

Vokalen er fet,en blanding av LG i Entombed og Warrior i Celtic Frost. Stemmen er litt spissere enn disse to, litt lysere lagt, men det er på samme tid svært mye som knytter bånd til de to legendene. 

Hele skiva knuser og maler seg framover, og selv om det er en del riff og rytmer som gjentar seg fra låt til låt, er det skapt en stemning som fungerer. En type dommedagstouch kanskje? 

Du skal ha sansen for mørk extremmetal, om jeg våger meg på å si en death metal-versjon av noe av det Red Harvest leverte på sisteskiva. Cognition har litt å gå på før de toucher Harvest, og det er egentlig ikke veldig likt, men du har en pekepinn om ikke annet. 

Intervju kommer.

7,5/10

Tracklist:

 1. Fragility
 2. Open The Gates
 3. Assassination
 4. Xibalba
 5. Insomnia
 6. Two As One
 7. Spiral Of Deception
 8. Downfall
 9. Echoes Of Despair
 10. Masks Of Corruption
 11. Aftermath
 12. Viva Mexico