Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Connect The Circle "Mother Of Evil"

av yngve

Connect The Circle 21Selskap: Threshold Of Pain Records

Release: Tba

Bandet leverer, og tar alt hakket opp siden sist. 

Connect The Circle@www

Dette er bra, mørk og lett progressiv metal, med en flott og dyp renvokal, og låter som bør falle i smak. Soundet og produksjonen er svært bra, stort, pompøst, men også ærlig og varmt. Jeg liker spesielt miksen til vokalen, der den ligger i forhold til musikken. 

Jeg nevnte progressivt, men det er mer tung og bra metal som er festet på tape her. Det river bra på enkelte låter, som riffet på Flat Moon Army, der vokalen prøver seg på litt King Diamond, i starten, hehe. 

Og mye her synes jeg tåler en sammenligning med de svenske powerbanda Lions Share, Morgana LefayAstral Doors etc. Kanskje ligger de litt, ikke helt, der Communic befinner seg? Også det litt mørke og tyngste til Jorn hører jeg litt av. Litt mellom stolene, men allikevel med metallen i fokus, og med ørlite prog i ryggmargen. Det er mye klassisk forståelse her, og en liten klype Dream Theater, men du verden, hadde DT hatt denne karen bak mikrofonen, hadde jeg nok vært en større fan av de.

Tekster var ikke inkludert, men det virker som et band som er opptatt av det dramatiske, historie, storslåtthet. Og det kler de, det kler låtene, og det gjør bandet bedre. De er tunge, tilgjengelige, samtidig som de ikke er cheesy. 

Dette låter rett og slett veldig bra. Og de kan lett matche de store internasjonale synes jeg. 

Helt ærlig synes jeg skiva på det jevne var knallbra. Ikke knall-knall, men knallbra. Det er lett å være i selskap med disse sporene, og med et driv og en arrangering som hele tiden forflytter seg, ikke stagnerer, kommer Mother Of Evil i mål i en oppadgående kurve.

Digital release, og en offisiell release, har fått en utsettelse, men du kan bestille en cd av bandet nå. Send de en MAIL , eller vipps 190 kroner til  95 27 64 21 eller via bankkonto 1224.59.04521, legg ved adressen. 

Selv om platen er jevnt over bra, er de to låtene under her, de som bandet har valgt som startpromotering for albumet, ikke mine favoritter. When The King Cried, 1519, The ShadeFlat Moon Army og The Legend Of Betty Cotton trakk de lengste trådene.

8/10

Tracklist:

  1. The Legend Of Betty Cotton
  2. 34 Million Mile Mission
  3. Mother Of Evil
  4. 1519
  5. Flat Moon Army
  6. The Shade
  7. Evel Knievel
  8. When The King Cried