Karmøygeddon 23 B

Corna + Hex A.D. + Diesel Gorilla (Larvik 27.10.17)

av yngve

Diesel Gorilla B6 D1021Arrangørene i Rockekveld hadde samlet noen av de mer profilerte hardrockbandene fra Vestfold denne kvelden, og det var tydelig at denne lineupen var populær blant publikum, for det var overraskende godt oppmøte sammenliknet med hva mann ofte ser på liknende arrangementer andre steder. 

Sted: Bølgen kulturhus
Arrangører: Rockekveld Live
Publikum: ca. 150

Alle bilder er knipset av Ellen H. Andersen/Fugazi Foto, tusen hjertelig takk for lånet, og til skribent som tok seg tid til å dokumentere kvelden ;). 

Bilde til venstre: Diesel Gorilla.

Sanden Scene inne i Bølgen har et slags cafè-preg som ikke nødvendigvis gir de sterkeste assosiasjonene til rockekonserter, derfor var det gledelig å oppleve at denne venuen egnet seg knakende godt til rock som ikke bærer preg av for mye rølp og slurv.

Først ut denne kvelden er Diesel Gorilla. Et nytt bekjentskap for meg, men et gledelig et sådan. Bandet fremstår veldig fokusert og stramt. Tunge riff, solid rytmeseksjon og innovativ bruk av tangenter legger grunnlaget for det jeg senere skal få greie på at er tidligere vokalist i Tore Morens band Carnivora, Eirik Barsleth. Mannen ser karakteristisk og karismatisk ut der han står med benet på monitoren og synger seg inn i historiebøkene – for den fyren har virkelig stemmebåndene i orden! Han gir låtene en slags magisk viff som løfter hele konsertopplevelsen. 

Bandets siste låt for kvelden, Alarming, er så fengende at jeg fortsatt nynner på refrenget. Jeg gleder meg til å se disse igjen ved neste anledning!

Neste band denne kvelden var Hex A.D. Jeg kjenner så vidt til bandet fra tiden de het Hex og varmet opp for Dead Trooper på noen konserter i Oslo. Her har det skjedd forandringer! Sist jeg så dette bandet var det kveldens gitarist som spilte bass, og en gitarist og trommis som tydeligvis ikke er med i dagens utgave. I tillegg har de utvidet instrumenteringen med orgel og mellotron, som etter det jeg kunne se ble spilt gjennom et Marshall-stack! Spennende! 

Musikken bærer tydelig mer preg av prog og klassisk 70-talls rock nå enn for fire år siden, men det er fortsatt tungt og tidvis dronete uten å krysse over i metal på en måte. Hør for deg tidlig King Crimson møter Pentagram og Uriah Heep så er du ikke så langt unna.

Når bandet entrer scenen kunne mann lett latt seg lure til å tro at Hex A.D. er et godt etablert band, for de har en tilstedeværelse som ikke står tilbake for arenaband når de er på sitt beste. Låtene har størrelse og særpreg, og midt i konserten spilte de noe som viser seg å være en slags Rime of the Ancient Mariner, og aldri hadde jeg trodd at da jeg kom hit denne kvelden skulle høre musikk av dette kaliberet. Jeg må ærlig innrømme at jeg sjelden har sett et lite band fremstå så stort. Litt magisk?

Kveldens siste band var Corna fra Horten. Her er det snakk om vinnerne av fjorårets Global Battle of the Bands, så at disse karene vet hva de driver med er ingen hemmelighet. De har jobbet med selveste Flemming Rasmussen,som produserte Metallica på ‘80-tallet, og det må jo sies at han må ha vært en perfekt produsent for bandet, for her dreier det som classic heavy metal i ren 80-tallsstil. 

Det er vanskelig å ta fokuset vekk fra vokalisten og gitaristen, der de bærer hele konserten fremover med autoritet og teft. Det er så deilig å høre metalvokalister som faktisk klarer å synge lyst, rent og kraftfult! Dette kler dessuten Cornas musikk usedvanlig godt. Gitararbeidet sender tankene i retning av Randy Rhoads og George Lynch på alle de beste måtene! – en ren glede å oppleve. Derimot blir jeg fort litt skeptisk når synth benyttes som en hovedingrediens i et hardrockband. Det er noe med de syntetiske lydene som gir det hele et slags plastikk-element. Jeg skal ikke sable hverken keyboardisten eller bandet ned på grunn av deres bruk av synth, det er garantert noe de selv går for, men min smak er mer rettet mot vintage tangenter som akustisk piano og orgel. 

Corna er store gutter og utstråler selvtillit og styrke på scenen, og når de blir ropt inn for å gjøre et ekstranummer kliner de til med en låt flere i publikum har hørt, og det blir faktisk litt allsangstemning der et lite øyeblikk. Sånt må mann bare digge!

Alt i alt en utrolig flott kveld for fans av klassisk tungrock, der alle tre band virkelig leverte valuta for pengene! Jeg vil definitivt holde et øye med alle tre fremover! Ellers må det nevnes at det virket som om teknikerne på stedet hadde lagt litt ekstra jobb i lyd og lys denne kvelden! Flere burde følge Bølgens eksempel på akkurat dette. 

På konsert for Heavymetal.no – Willy Nikkersen

Bilder under: til venstre Hex A.D., til høyre Corna.

Hex B6 D1489 2Corna B6 D2295