H Madd

Corna, Hortenband med skive

av yngve

51s W Orxb L. Sl500 Aa280 Bjørnar Marthinsen forteller til Heavymetal.no at det i forkant av skiveslipp er duket for singelrelease.

13. juni er låten Dr. Ratib klar for digital lansering, og dette er metal med et høyt nivå på alle kanter. Det smaker litt tyngre utgave av nyere Helloween, men det er en mørk og kraftig, litt raspete, vokal. Egentlig vil jeg våge med på å kalle dette plain metal, og jeg tror jeg er på trygg grunn.

Bandet leker seg også med litt tangenter, og det lufter helt klart opp. Faktisk er dette elementet veldig forfriskende. I samspill med gitarene i solobiten synes jeg det låt veldig bra. Ellers framstår hele bandet veldig selvsikkert, og de fleste hadde nok ikke tenkt norsk i denne sammenhengen. Tyskinspirert rett fram heavy metal med kule tangenter og en fin drive.

Bjørnar forteller at skiva ble "...spilt inn hos Flemming Rasmussen i august 2013", og det er jammen ikke en ukjent herre. Albumet har forresten fått navnet Angelmaker.

Unnamed

Vi koster på oss å sakse litt fra presseskrivet: "Bandets opprinnelse går helt tilbake til begynnelsen av 90-tallet, hvor Bjørnar Marthinsen (gitar) og Cato Johansen (vokal) spilte i bandet Conspiracy. På begynnelsen av 2000-tallet jobbet vi med å spille inn en full cd, men det kom aldri så langt som til utgivelse. For et par år siden begynte vi igjen å planlegge innspillingen av et album, og fikk med oss Tom Erik Christensen (trommer), Geir Erik Heigård (keyboards) og Morgan Lunde (bass) på laget. Vi er nå bandet Corna. Vi sendte noen demoer til Flemming Rasmussen som sa seg villig til å gjøre innspillingen med oss. Albumet ble spilt inn i Ark Studio, København, sommeren 2013."

Bjørnar påpeker korrekt at det å beskrive og kategorisere musikk ikke alltid er like lett,  men sier at de "...spiller en form for hard rock/heavy metal med et sterk melodisk element og med visse progressive tendenser. En referanse kan være Ozzy, som vi er store fans av. En av låtene på platen, The Price Of Darkness, er en hyllest til han."

Litt om bakgrunnen for teksten til 'Dr. Ratib': "Cato’s mørke satire i teksten til singelen Dr. Ratib baserer seg på et selvopplevd opphold på et sykehus i Zambia, hvor det medisinske personalet, for pengenes skyld, var mer interessert i holde på pasientene enn å få de friske. Dr. Ratib er siste låten vi lagde før innspillingen, og vi synes denne galskapen av en låt med det fengende refrenget kunne være en god introduksjon til bandet."