Karmøygeddon 23 B

Cultural Abomination "Shattered Reality"

av yngve

Shattered Reality 18Selskap: Private

Release: 30.10.18 (digitalt)

Tradisjonell metal fra den norske kvartetten.

Cultural Abomination@Facebook

Bandet har en tygde i låtene jeg liker, som bærer mye av skiva. Men greia er at i det landskapet de opererer i, kreves det at de er helt på edge. Metallen her hos Cultural Abomination er ok den, også gjennom en skive, kanskje hadde jeg ønsket flere soloer for å friske litt opp.

Rytmikken er tidvis litt traust, men det skjer også en del tøft bak trommene, som sammen med bassen fører låtene greit. Jeg likte Hypocrisy, der frika de ut litt, og det er der de må bevege seg mer. Enkelte av låtene var rett og slett litt svake, mens andre hever det hele, men snittet er fortsatt noe midt på treet. Åpningsriffet på Lost Cause falt også i smak, i det terrenget håper jeg de leter etter framtidige inspirasjon. Men her punkteres alt av vokalens inntreden.

Hovedproblemet, beklager, er vokalen. Den er nok litt der at den har behov for å styrkes. Selve stemmen kan fungerer, til denne formen for metal er det helt ok med en slik stemme, men slik det er nå vil jeg kanskje si at den holder litt igjen på helheten. 

Midt på treet, noen svake låter, noen tøffe, grei lyd. Jeg følger gjerne med jeg, og liker å se utvikling på artister - så ikke ta dette som noe annet enn konstruktiv kritikk og en manns mening.

5/10

Tracklist:

 1. Cultural Abomination
 2. Sins Of War
 3. Run
 4. A Price To Pay
 5. Hatred
 6. Risen Once More
 7. Hypocrisy
 8. Darkest Of Days
 9. Fall Of The Good King
 10. The Fault In Our Minds
 11. Lost Cause
 12. Fight Back