Karmøygeddon 24 Paradogmata Ad Hmno 500x80

Damnation, nytt sørlandsband

av yngve

Damnation 050918 Tinnheia (4)Rekruttering til metalscenen er ikke bare bare. I de senere år har det minket på innmatingen, og etter hvert som årene går, er det jo flere og flere av de eldre som faller fra eller ikke gjør så mye sprekt lengre. Derfor er det jeg fortsatt holder fanen høyt for Heavymetal.no’s kjerneområde, og som har vært rådene fra dag 1; å hjelpe, å være en steppingstone, for mindre band. 

Bilde, fra venstre: Liam (trommer), Henrik (vokal), Robin (gitar) og Aksel (bass).

Jeg fikk nyss om en kvartett i Kristiansand, en gjeng med ungdommer som ligger rundt 18 leveår. Og som imponerte på scenen for ikke så lenge siden. 

Damnation tråkker stien med ganske tunge sko, her er det et band som både flørter med gamle helter som Pantera og Sepultura, og som krydrer godt med nyere aktører som Meshuggah og Gojira. Det er fortsatt et stykke før Damnation kan slåss med de store, men det er noe der, noe som ligger og lusker. Noe jeg hører som forhåpentligvis utvikler seg og formes, blomstrer og kan høstes innen et år eller to. 

Jeg får altfor sjelden mulighet til å besøke band på øvingslokalet, litt fordi jeg ikke blir innbudt, og litt fordi det jo er snakk om tid. Tiden, argh! Men det klaffet veldig bra denne onsdagen i begynnelsen av september, og etter en runde som Dagravn i bykjernen i Kristiansand, bar det opp til bydelen Tinnheia for å få en feel på hva Damnation driver på med.

I morgen, lørdag, stiller de på scenen i Arendal Kulturhus for å spille noen låter, sjekk de ut om du kan. For meg krasjet det med Southern DisComfort som var planlagt for lenge siden, ellers hadde jeg nok tatt turen.

Det jeg bet meg merke til var Damnations evne til å tenke litt utenfor boksen. Vel er de et band som har inspirasjonene godt representert, men enkelte elementer gjør at de syr det sammen kult. Og jeg liker band som er litt der at retningslinjer og forventede arrangementer havner i grøfta til fordel for litt personlighet. I tillegg er jeg fan av band som jobber, som slår, trekker, tråkker, dasker, som ikke overlater ting til teknikker og hjelpemidler.

Det skal etter planen komme en ny låt online i høst, den skal jeg tipse dere om. Ellers var det ikke så mye å hente i forhold til hva bandet har av planer. De er unge, og når jeg var rundt den alderen debuterte jeg live (22.05.90), og det tok enda et år før vi spilte inn vår første demo. Med det i bakhodet har Damnation mye å glede seg til. Om de kan som meg sitte og se seg tilbake på hauger av år som metalhue, og fortsatt spille i band, når de er, host, eldre, vil tiden vise. 

Jeg håper det.

Slik jeg forstod det ønsker bandet å spille mer, og synliggjøre musikken og bandet. Er du der at du vil trekke med deg et yngre band som er sultent men trenger erfaring? Ikke vær redd for å dulte litt i Damnation.

Takk til Damnation for at jeg fikk komme og overvære en øving, og for å være så imøtekommende. Det vi IKKE hadde når vi var på den alderen, og som i stor grad ikke finnes i dag heller, er medier som tar tak i band i startgropa. Jeg oppfordrer alle blader og nettziner til å drite i etablerte av og til, de får masse og mye mer spalteplass, de som trenger tiden og innsatsen er jo de som skal opp og fram.

Så til noen thrashtips, en tung feit en fra Kreator, så en kjappere:

Så en fantastisk låt med Metal Church:

Deretter en fabelaktig Testamentlåt, i perioden der de ble hardere: