Ln Vwj5 Gx

Darkwater "Human"

av yngve

Darkwater 19Selskap: Ulterium Records

Release: 01.03.19

Svenskene er søte, tunge og melodiøse. Og progressive.

Jeg vil tro at den ingressen skremte vekk en del, eller tiltrakk seg noen ;).

Bandet er progressive, de skilter med kanonlyd, låtene flyter bra og det er som en Disneyfilm; alt er nesten perfekt om vi tenker rammene, ikke om man liker musikken eller ei. 

Darkwater@www

Jeg vil tro at om du liker Kamelot med Khan, uten at jeg har nevneverdig høy kompetanse på referanser i denne stilen, vil like Darkwater. Det er en likhet her, som jeg hører, og det er like svulstig, kvalitetssikret og søtt. 

Melodic progressiv power metal for fans av Evergrey, Kamelot, og kanskje også et par av våre norske tilskudd? Pagans og Maximus

Henriks vokal er veldig bra, den er litt typisk svensk, og kan minne om disse typiske flinke hardrockerne i for eksempel Dynazty. Det er også likheter med Dynasty på musikkfronten, men det er et stilskille uansett. Darkwater er mer flytende, pompøs progpower, og ligger litt mellom stolene for meg i å være progressive. Jeg forbinder nok forklaringen med litt mer tekniske innslag, odde signaturer, men det er unektelig en sjanger dette, progpower. 

Stort mer er det ikke å si, litt fordi jeg ikke er fan av sjangeren, men synes det er veldig bra gjennomført, og at jeg skjønner hvorfor en del liker slikt. Skiva gikk litt fra og til her, og om jeg en gang ønsker å dra fram noe å spille i denne gata, er det ikke uaktuelt at Human får litt spilletid. 

Ingen av låtene utmerket seg, ikke fordi det var en kjedelig helhet, det var mer det at låtene var jevnt over like gode.

Bandet er Norgesaktuelle i oktober, på Rock The Boat. Arrangementet@Facebook

7,5/10

Tracklist:

  1. A new beginning
  2. In front of you
  3. Alive (part I)
  4. Alive (part II)
  5. Reflection of a mind
  6. Insomnia
  7. The journey
  8. Burdens
  9. Turning pages
  10. Light of dawn