Tonsofrock-heavymetal.no-500x80 Bolverk%2023

Death Angel "The Evil Divide"

av yngve

12742455 10153313560015759 2403878259196268884 NSelskap: Nuclear Blast

Release: 27.05.16

Thrash fra ett av de originale amerikanske banda.

Og thrash fra ett av de banda som fortsatt holder på, men noen pauser har det vært. De slapp jo taket i dødsengelen i 91, og alle foruten vokalist Osegueda dukket opp under bandnavnet The Organization rett etter splitten. Deretter ble det Swarm, før Death Angel plukket opp tråden i 2001, og hvor det har gått slag i slag siden. Veldig produktive har de ikke vært dog, denne nye er den femte i rekken på 15 år. 

Nok historie :).

Og thrashen på The Evil Divide? Joda, den er som forventet, om man legger til grunn det Death Angel alltid har hatt som regel, det å se framover og ikke tenke for myte på hva som har skjedd., 

Man husker jo allerede på andre og tredjeskiva, hvordan de utfordret fansen, hvordan de strakk grensene. Det er kanskje litt fraværende her på The Evil Divide, for uten å vektlegge det for mye, er det et band jeg føler vil please de som søker tilbake. Men de er fortsatt fulle av energi og pågangsmot, og er absolutt ikke et retroband.

En ting som gjorde at jeg ikke helt fikk taket på denne, var at låtene bare gikk og gikk, det var ikke spesielt mange hooks og saker jeg trykket til brystet. 

Riff? Joda.

Ideer? Joda, det også.

Spreke løp? Absolutt.

Men det høres egentlig ut som en variant på det band som At The Gates driver på med. Strengt tatt har vel de fleste extremmetalbanda i dag tatt fra den gang da, så mulig burde vi snu litt der. Men den største faktoren var at låtene ikke ga meg noe. Ikke veldig mye ihvertfall. Men mange tøffe soloer!, det skal de ha. Mange av banda i dag glemmer jo kraften til soloer :).

Masse tøft,. men en skive som ikke kommer til å bli trukket fram veldig ofte. 

Death Angel@Facebook

6/10 (svak)

Tracklist

 1. The Moth
 2. Cause for Alarm
 3. Lost
 4. Father of Lies
 5. Hell to Pay
 6. It Can't Be This
 7. Hatred United / United Hate
 8. Breakaway
 9. The Electric Cell
 10. Let the Pieces Fall
 11. Wasteland (bonus)