Rockman Hm 2024 500x80 Tonsofrock-2024-heavymetalno-500x80

Deception "Epidemic"

av yngve

Deception 19Selskap: Rob Mules Records

Release: 20.09.19

Vestlandsbandet angriper.

Deception@Facebook

Denne skiva klikket på plass etter en pause, og da fant jeg ut av at hemmeligheten med å løse opp bråket og trøkket var å ha mye volum. Da kom mye til sin rett.

Skiva er type en bøtte med skruer og spiker som noen tømmer over deg konstant i en liten halvtime, mens en annen slår deg i magen. En del av hemmeligheten ligger også i at spilletiden er riktig. Man oppnår mye med slik musikk om man etterlater lytteren på topp og ikke overdriver. Det er hardt å holde følge med Epidemic, men det er også flere fantastiske detaljområder som opptrer som anker i galskapen.

Trommene er tiddvis bananfete, om man lytter og bemerker, er det Einar leverer her utrolig bra. Riffene også, det er en deathmetalvibb på det meste, men det er også noe som er thrasha, som sammen gjør at Deception balanserer seg inn i varmen. Vokalen noteres også som et stort pluss. Sindre har en kanonmørk og bra growl, og en skrikete og litt lysere variant som i likhet med riffene balanserer og varierer. 

Soloene er melodiske, drivet er rått, veggen av trøkk bare kommer mot deg som søppelkverna i Star Wars. Enkelte tunge og groove partier løser opp, men på det jevne er dette bare imponerende røft. Og jeg var ikke der før rundt runde 8 eller 9, før det framstod skiva som litt rett fram og brutal. Men det er mye å legge merke til, og med hodetelefoner, eller mye volum, åpner det hele seg etter litt tid med gjengen. 

Death metal med nerve, flott instrumentering og helt sykt bra extremmvokal. Halvtimen er over kjapt, og rundene er lette å repetere. Det er lett å henge med Epidemic over tid, og i dag, på siste lyttedag, har det blitt fem eller seks omganger med bank. 

Høydepunkter

  • Det melodiske riffet som svinger inn på Memento Mori rundt 00:43
  • Grooven på Penitential Psalm 1:07
  • Grimalkin: 00:20, den Blood Red Throne-aktige snuoperasjonen der, grooven som kommer 01:21, og ikke minst tammebreaket 4:16.
  • Øset som setter i gang The Merchant, og den lange og fete tammenedgangen kombinert med gitarene og bassen 00:37.

8,5/10

Tracklist:

  1. Repent
  2. Penitential Psalm
  3. Grimalkin
  4. The Merchant
  5. Gengrene