Det er lyd i Hjallahornet ennå

av yngve

10750351 10152396186066566 493085376236678874 OThrashmetal, med nwobhm som grunnlag, Hjallarhorn har gitt meg mange gode musikalske øyeblikk i årenes løp. Og det som er så deilig, er at uansett når de slipper skive, virker de totalt uaffekterte av alt som skjer rundt de. Helst siden starten har det vært genuin og ekte vare, litt opp og ned i kvalitet, men alltid ekte vare. Nå er det ikke lenge siden bandet kom med ny skive, 'MercyfulMotörDeth', som bør vitne om at de tar sine oldschoolsaker seriøst.

Hjallarhorn@Facebook

Hjallarhorn har jammen meg holdt de gående i noen år, er det fortsatt like givende, fett, engasjerende?

"Ja, nå har vi holdt på siden midt på nittitallet cirka. Metal er fortsatt den feteste sjangeren, og vi synes fortsatt det er fett å skrive låter og spille. Dani blir 40 denne måneden, så vi begynner å bli rutinerte ja."

Og hva er grunnen til at det tar tid mellom skivene? Ihvertfall mellom denne siste og det som kom før. Har dere andre oppgaver eller band som stjeler tid?

"Vi har jo full jobb og barn, ja. Plata var egentlig ferdig for et par år siden, men så begynte vi å flikke litt på et par av låtene som vi ville utbedre, og med en produsent som ikke har mye ledig tid, senebetennelser, uenigheter osv., gikk månedene veldig fort."

Jeg har jo vært stor fan av bandet, og er det, men synes kanskje dere manglet bittelitt av denne gnisten dere kjørte tidligere. Har inspirasjonene endret seg? Og er dere enig? De fleste band mener jo at det siste alltid er det beste, mens fansen og lytterne ofte trekker inn eldre utgivelser.

"Vi hører fortsatt på det samme. Mulig det er mer trøkk i den forrige plata ja, men synes allikevel de nye låtene er mer varierte, med mer interessante komposisjoner osv. Er det balladen som trekker ned? Hehe..."

Les anmeldelsen av skiva HER.

Nå er det lenge siden jeg har hatt dere på besøk, har det skjedd noe i besetningen? Jeg husker ikke 100% om dette var den samme gjengen som sist :)

"Nå har vi vært samme besetning i mange år ja."

Kult, eksepsjonelt faktisk. 

Og for de som ikke har peiling, hvem er Hjallarhorn? Og hva slags metal bør man like for å sette pris på dere? 

"Vi spiller klassisk metal, vi har gitt ut en del demoer, og Ironclad Soldiers (Pure Steel Records) og nå MercyfulMotörDeth. Vi er jo veldig pre-90, kanskje til og med pre-80? Metallica er jo nærliggende å sammenlikne oss med."

Denne skiva, det er en privat release? Jeg fikk ikke noe info på dette, men det kan se slik ut. Shoppet dere denne rundt? Eller var det etter eget ønske at denne kom ut for egen maskin? Man har jo større frihet, og siden mange band ikke satser stort og selger hus og hjem for berømmelse, er det kanskje greit å sitte på rettigheter etc. selv?

"Denne er foreløpig kun gitt ut digitalt på FLNG Records, i et relativt uforpliktende samarbeid. Nå har vi egentlig bare gitt den ut uten å markedsføre den på noen som helst måte ennå, så den har nok foreløpig gått under radaren hos de fleste. Vi skal sette oss ned og legge en plan."

Hvordan ser så 2015, og 2016, ut for Hjallarhorn? Er dette låter dere bare ville ut med, eller har dere en større slagplan?

10156175 10152786458121566 2675194420160813147 N

"Som sagt, vi skal legge planen snart. Vi må i hvert fall begynne å spille litt live - og så lurer vi også på å forlate albumformatet av praktiske årsaker, og kun gi ut singler fremover, så det ikke blir så lenge mellom hver nye release. Det er jo morsomst å lage en full-lengder, men som nevnt har vi lite tid, i tillegg til at ting definitivt tar tid i det bandet her."

Siden dette intervjuet ble gjort for en tid siden, hadde jeg jo et håp om at bandet var på edge og der ute, men så langt jeg kan se er det ikke noe bevegelse. Vi krysser fingrene :).

Nå ser jeg jo at tittelen spiller på tre band, men strengt tatt hører jeg ikke voldsomt mye av disse i musikken deres. Hva ligger bak valget av navn på skiva? 

"Den spiller jo på at vi åpenbart er inspirert av mye gammelt, og vi legger mange tydelige referanser til gammel metal i låtene våre, både hva gjelder sound, riff, gitarteknikker osv. Vi er ikke spesielt nyskapende. Akkurat denne tittelen tror jeg kom av at vi hadde noen halvferdige låter med titler som spilte på disse bandene. Og etter hvert ble det en låt, og denne tittelen ble slengt ut litt på spøk, men så festet den seg. Synes jo man kan høre en del Megadeth til tider, og også Motörhead og Mercyful i et og annet parti."

Og siden jeg har glemt det, bandnavnet er jo noget spesielt, trikser dere på plass en forklaring på det også?

"Ja, det er jo den nørrøne guden Heimdal som blåser i hornet Gjallarhorn når ragnarok kommer. Du får jo ikke et mer passende navn på et metalband enn det, hvis man ser bort fra engelskuttalen? Så syntes vi Hjallarhorn ser kulere ut med H, samtidig som vi med det grepet unngikk å hete AKKURAT det samme som et korps fra Jar. Det kunne eventuelt blitt noen morsomme feilbookinger..."

Følger dere godt med på hva som skjer innen den norske metalscenen da? Hva liker dere i tilfelle?

"Liker Thunderbolt. Og den nye til Tsjuder er dritfet, men jeg vet ikke om den har kommet ut ennå. Jeg spilte jo i Tsjuder for lenge siden. Ellers er jeg ikke veldig oppdatert."

Sender dere ut skiver til utlandet også? 

"Ikke ennå. Men skal det."

Hvordan var innspillingen? Over lange tidsperioder, i flere studioer/steder, eller var dere disiplinerte og fikk alt unna på kort tid? 

"Den ble spilt inn på 10 dager i Phat Cat Studios. Men så ble det som nevnt mye frem og tilbake etter det."

Jeg bukker og takker for tiden dere hadde å avse, det er alltid plass til dere her på Heavymetal.no! Sleng gjerne ut noen ekle ord, rosende støtte, pek ut noen som kanskje betyr mye for dere, som ikke spiller men som sikrer at Hjallarhorns hjul ruller, her er det med andre ord fritt fram: 

"Er det noe vi mangler, så er det et godt støtteapparat. Interesserte managere o.l kan ta kontakt, for å si det sånn. Vi fant også ut rett før sommeren at domenet vårt er kuppet av et kinesisk produkt, så det er noe vi jobber med. Håper å ha nettsiden oppe snart. Ellers er det YouTube og Facebook man finner oss på. Og Spotify og Tidal (Wimp). Så kommer den fysisk etter hvert, for purister som deg. Takk for tiden. Snakkes."