210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Different Kinds Of Stars "S/t"

av yngve

Different 19Selskap: Lost And Found Productions

Release: 07.02.19

Et teatralsk rockeband med mye drama og innlevelse.

De kategoriserer seg selv som punk, det er vel, basert på et musikkstil-ståsted, feil. Om jeg skal motsi meg litt er det kanskje litt korrekt om vi legger videoen under til grunn, men den er ikke veldig representativt synes jeg. Dette er kunstnerisk rock, med mye følelser, innlevelse som nevnt, og det lukter litt av slik Animal Alpha drev på til tider. At prosjektet er rattet på plass i studioet til nettopp gitarist fra Animal, Christer, må vel ses på som en tilfeldighet ;). Også et band som La Puma fra Sverige kommer ørlite fram, men våre naboer i øst er nok en del hakk tøffere.

Jeg leser litt, blir ikke helt klok på hva dette er. To frøkner var etter en tid på skole for scenekunst litt lei av teater, og avgangsforestillingen leser vi ble til en skive, altså Different Kinds Of Stars. Musikalsk er det litt i grenselandet for det jeg dekker, men det er tidvis ganske friskt, og har mye og mangt ved seg som jeg tror folk med sans for bra musikk vil like. 

Så, to skuespillere drar med seg en gjeng musikanter, blant annet Magnus fra Gåte på gitar, og limer sammen et rockete slipp som vil falle i smak til de som liker en versjon av Katzenjammer kanskje? Litt sjangerløs rock som driver bra, og ofte med hint av trøkk som løfter. I tillegg til Magnus, og de to skuespillerfrøknene, Nikoline og Victoria, teller lineupen på skiva Ulf fra Sister Rain (gitar), Johanna på perkusjon og Henry på bass.

Det er et lystig album, samtidig som det er en dybde her. Vokalen er lekende og litt sprø, en liten nevrotisk kant på det som skjer noen ganger. Men altså, ikke noe dere lesere nødvendigvis vil falle for, om dere ikke finner en vital form for rock med tydelig preg av utadvendt preg spennende. 

Skiva isolert er helt ok den, jeg likte det og har null problem med å spille gjennom dette. Og best i hodetelefoner, da fikk man stengt ute en del forstyrrelse og kunne kose seg med hele universet til bandet. Helt klart ikke et band/prosjekt som vil innfinne seg i metal- og/eller hardrockscenen, det er vel mer et Øya- /studentband :).

7/10

Tracklist:

  1. 1000 Rats
  2. High Heels
  3. Contemporary Dance With Me
  4. Holy Ground
  5. If God Saves The Queen
  6. People
  7. Tea Party Poopers
  8. Robbery
  9. Fuck All The Boyfriends
  10. Dj Podidipoo