Merch Hmno 500x80 Punkter

Disbelief "The Symbol Of Death"

av steinar selstø

Disbelief 17Selskap: Listenable

Release: 21.04.17

Årets skive er nummer ti i rekken fra de tyske veteranene, som er tilbake etter en pause siden 2010. Det umiddelbare førsteinntrykket av 'The Symbol Of Death' var den rene middelmådighet, og nærmere inspeksjon bekreftet følelsen.

Disbelief@Facebook

Oppskriften er velprøvd; blytung, riffbasert death metal med en god porsjon groove frambrakt av rytmeseksjonen, melodiske leads hist og her, grom vokal og helst midtempo … spennende er det ikke. Det kunne selvsagt vært fryktelig kult allikevel, men da måtte det sprutet av bandet, hvilket det ikke gjør. Produksjonen kan man ikke skylde på, for her låter det både kraftfullt og distinkt.

Nei, det er materialet som er tamt. Basisen med rett-fram death metal er for kjedelig slik Disbelief planker den. Låtene byr ikke på kreative løsninger og er i altfor stor grad skodd over samme lest. Noen av gitarleadsene er riktignok fete, men ensom svale redder ikke skiva.

 Kvaliteten på riffene er jevnt over laber og, vel, det høres nesten ikke ut som om bandet selv tror på materialet. Det hviler noe dødt og intetsigende over det hele. 

Embrace The Blaze og Rest In Peace er høydepunktene. 

3/10

Tracklist:

 1. Full of Terrors 
 2. The Unsuspecting One 
 3. The Symbol of Death 
 4. Embrace the Blaze 
 5. To Defy Control 
 6. Rest in Peace 
 7. Evil Ghosts 
 8. One by One 
 9. Nothing to Heal 
 10. The Circle 
 11. Into Glory Ride 
 12. Shattered 
 13. Anthem for the Doomed