210525 Heavymetal No Bannerannonse Kg2022 80x500px

Divided Multitude "Faceless Aggressor"

av yngve

Divided 19Selskap: Ram It Records

Release: 20.09.19

Norsk progpowergjeng ute med nytt album. 

Divided Multitude@Facebook

Bandet har ny vokalist i velkjente Grefstad (x-Highland Glory/Saint Deamon), som tilfører en smoothere kraft til bandets metal. Og musikken har endret seg, uten at det er så lett å peke på hva som utgjør dette. Jeg var egentlig ganske glad i det de gjorde på de to forrige slippene, der man måtte grave og jobbe, hvor alt ikke var så umiddelbart. Nå synes jeg de har valgt seg en kurs som beveger bandet mot en snillere form for progmetal, med mer power. En anelse mer Pagans Mind kanskje?

Det er for meg personlig en endring som ikke falt heeelt i smak, selv om om Faceless Aggressor er kvalitetssikret. De har fortsatt disse tunge riffene fra tid til annen, og partiene der de blir ganske så harde, men det er noe som er åpnet, en dør mot noe mer fritt, mer tilgjengelig kanskje? For bandet vil jeg tro det kan slå begge veier; de mistet litt av det de hadde av sound på forrige utgivelse, og den jeg liker best, forgjengeren der igjen, Feed Your Misery. De er nå litt mer en del av en mer generell greie, der de minner mer om band, før synes jeg de hadde noe litt mer særpreg. Men store deler av det etablerte DM-soundet er her, det er nok kun snakk om små endringer for folk flest.

Uninvited var en låt som skilte seg ut, en semiballade med en litt uventet arrangering. False Prophecy slo godt, storparten av Evolve var fet, tung sak, og den lange og episke avslutningen med Psalm Of A Solider løftet seg ut. Men en følelse av at det er litt generisk slo meg noen ganger etter lang tid sammen med skiva. I sjangeren dog, for de som spiser slik til frokost, middag og kveld, hører man jo at dette vil falle i smak. Det er sikret i alle ledd; lyden, framføringen. Dette er jo flinke folk, sjekk de ut om du vanker i dette nabolaget.

7/10

Tracklist:

  1. Chapter 2
  2. Faceless Aggressor
  3. Counterparts
  4. Divided Multitude
  5. Uninvited
  6. Prosperity Divine (The Machine Of Mammon)
  7. False Prophecy
  8. Evolve
  9. Out Of The Ashes
  10. Psalm Of A Soldier